Primena 3D štampe u alatnicama, radionicama i proizvodnim pogonima
Proizvodite efikasnije, brže i profitabilnije

Mašina koja košta 5, 10 ili 50 puta manje od vaših proizvodnih mašina može preuzeti na sebe proizvodnju alata, steznog alata, pribora za zavarivanje, kontrolnika, i to će učiniti brže i jeftinije nego da naručujete sve što vam je potrebno od dobavljača.

Odoo CMS - a big picture

Dodatno, toj mašini nije potreban G-kod, postprocesor, obučen operater, potrošni alat, posebno napajanje, desetinu kvadratnih metara prostora, magacin potrošnog materijala, pa čak ni bilo kakav nadzor u radu te može raditi noću ili preko vikenda i praznicima... 

Koji je onda razlog zašto da odmah ne implementirate tehnologiju 3D štampe u svojoj alatnici ili proizvodnom pogonu?

Šta sve može 3D štampač u vašem pogonu

Pogledajte osnovne primene i pokušajte da zamislite sve ostale

Odoo - Sample 1 for three columns

3D štampa mekih paknova za stezanje 

Trebalo bi doraditi komad koji je već obrađen? Napravite savršene paknove koji će komad čvrsto držati na mestu a neće oštetiti navoje i već obrađene površine!

Saznaj više >

Odoo - Sample 2 for three columns

3D štampa steznog alata na mašinama i robotima

Čvrstvo stezanje koje amortizuje vibracije mašine garantuje preciznu obradu i doradu komada jednostavnim prilagođavanjem steznog alata svakoj kombinaciji mašine, alata i komada.

Odoo - Sample 3 for three columns

3D štampa pribora za zavarivanje

Podesite odgovarajući ugao, štampajte dodatne vođice i kleme koje će profile i komade držati na mestu i kod složenih uglova zavarivanja.

Saznaj više >

Markforged VIDEO primeri delova

Slika govori 1.000 reči, a jedan video i mnogo više..

 
 

3D štampa jača od aluminijuma!

Armirani Markforged delovi jači su od identičnih aluminijumskih!

 
 

3D štampa steznog alata za zavarivanje

Čak i osnovna Markforged štampa može da trpi veće temperature a kad je posebno armirana pričamo o temperaturama od oko 150 stepeni Celziju radnog okruženja bez gubljenja dimenzione preciznosti.

U operacijama gde je izlaganje temperaturama i znatno kraće, neki naši klijenti tvrde da im štampani alati lako trpi i preko 200 stepeni Celzijusa bez nekih problema.

 
 

3D štampa steznog alata - kruta i fleksibilna kopča sa jedne mašine

U varijanti desktop štampača Mark Two, i u varijanti industrijskog štampača X7 dobija se i mogućnost štampe čistog poliamida za delove koji mogu biti fleksibilni. 

Tako na jednoj mašini možete raditi i ovakve sklopove sa različitim mehaničkim karakteristikama za funkcionalnije alate i pribore.

 
 

Snaga Markforged delova je u detaljima

Industrijski hardver, kompozitni materijal i odličan softver čine da je unutrašnja struktura (ispuna) uredna do najsitnijeg detalja.

Ovo delove čini suštinski jakim i otpornim na padove, udare, vibracije, temperaturne razlike, i sve one negativne uticaje koji se dešavaju u proizvodnji i eksploataciji alata.

 
 

Fleksibilnost kompozita?

Kod geometrija malih poprečnih preseka Markforged delovi neće gubiti preciznost ali će dobiti na fleksibilnosti jer karbon u kompozitu ima manje uticaja a veći deo karakteristika preuzima poliamid u kompozitnoj strukturi.

Tako i vi imate fleksibilnost da se igrate štampom za razne podloške, zaptivke, fleksibilne prototipove, itd.

 
 

Ispitajte granice!

Markforged na svakom komadu pokazuje da postoji još prostora za sve kompleksnije i zahtevnije primene. 

Na slici iznad je primer delimično odštampanog alata za ulivanje plastike u manjoj seriji.

Odoo CMS - a big picture
Odoo - Sample 1 for three columns

Kontrolnici u proizvodnji

Štampajte robustan kontrolni alat koji će izdržati desetine hiljada ciklusa montaže, provere i demontaže tokom procesa kontrole kvaliteta. 3D štampu možete kombinovati sa standardnim radnim površinama i materijalima za izradu kontrolnika tako da brzo dobijete savršeno funkcionalne i ergonomski optimizovane pozicije za kontrolu.

Saznaj više >

Odoo - Sample 2 for three columns

Alati za automatizaciju procesa

Projektujte originalne alate koji će vaše mašine i proizvodne pogone učiniti još efikasnijim (na slici 3D štampa bar-pulera za CNC mašinu štampana na Markforged 3D štampaču kompozita).

Odoo - Sample 3 for three columns

Funkcionalni prototipovi

Pre početka proizvodnje napravite brzo jeftin prototip od kvalitetnih materijala i testirajte ga u realnim uslovima korišćenja. Čak i dizajn proizvoda koji će se praviti od metala može uspešno da se montira, testira i potvrdi u jeftinijoj tehnologiji 3D štampe plastike ili kompozitnih materijala.

Odoo - Sample 1 for three columns

3D štampa gotovih proizvoda

Neki 3D štampači (i nižeg cenovnog ranga) toliko su precizni da isporučuju komade završne površine kvaliteta brizgane plastike, ali moguće čak i sa boljim mehaničkim karakteristikama zahvaljujući mogućnosti armiranja kompozitnim vlaknima.

Odoo - Sample 2 for three columns

Proizvodnja, manipulacija i montaža

Jednostavno i jeftino prilagodite svoje proizvodne linije svakom novom proizvodu štampajući sav neophodan pribor za manipulaciju i transport, prilagođen i mašinama, i komadima, i celoj traci.

Odoo - Sample 3 for three columns

Štampa u proizvodnji plastičnih komada

Ako je vaš biznis livenje, brizganje ili duvanje plastike 3D štampa može da zameni vaše CNC mašine za mnoge operacije, ali i da unapredi komunikaciju sa klijentima i između vaših sektora.

Saznaj više >

Odoo image and text block

3D štampa alata za brizganje plastike

Da li je moguće napraviti tradicionalno skup alat za brizganje plastike jeftinom 3D štampom? Možda za vaš proizvod to može da bude rešenje, bar kada govorimo o manjim serijama koje je neracionalno proizvoditi na drugi način..

Saznaj više >

Odoo image and text block

3D štampa za serijsku proizvodnju

3D štampa je deo industrije već 30 godina, sa ubrzanim razvojem u poslednjih desetak godina kada su dostupna rešenja za veliku serijsku proizvodnju, potpuno konkurentna tradicionalnim tehnologijama izrade i standardnim mašinama koje se koriste u proizvodnim procesima.

Takođe, dostupan je i veliki izbor materijala za bilo koji sektor i tip proizvodnje, specijalizovani softveri, definisani procesi za dodatnu efikasnost...

Na sve to, govorimo o mašinama za koje nije potrebno veliko iskustvo, dodatni alati i pribori, široka paleta sirovina, poseban prostor za instalaciju, i mogu ih jednako eksploatisati i ljudi iz proizvodnje i direktno inženjeri iz razvoja što značajno skraćuje put od ideje/narudžbine do proizvoda...

Saznaj više >

Praktični saveti za 3D štampu u proizvodnji

Solfins sajt obiluje korisnim informacijama za pomoć u implementaciji 3D štampe u vašim proizvodnim procesima

Odoo - Sample 1 for three columns

Umetanje metalnih elemenata u štampane alate

U praksi često postoji potreba da se reši neki jači spoj umetanjem metalnog navoja/matice u 3D štampani komad, ili da se reši problem habanja osiguranjem štampanog komada metalnim umetkom (npr zupčanika ili poluge).

Saznaj više >

Odoo - Sample 2 for three columns

Segmentiranje i sklapanje većih štampanih komada

Pored same cene, postoji i mnogo praktičnih razloga zašto se preporučuje da štampate na uređajima manjih dimenzija umesto jednog velikog štampača: preciznost, kvalitet dela, rizik od prekidanja procesa, brzina rada, itd.

Saznaj više >

3D štampa u oblasti brizganja, duvanja i termoformiranja plastičnih proizvoda i ambalaže
Ubrzaj proizvodnju, ukini škart i povećaj profit