Aling Conel, Gajdobra
Projektovanje i proizvodnja prekidača, utičnica, sistema za pametne kuće

Kompanija Aling Conel, srpski lider u proizvodnji elektro-instalacionog materijala odlučila se da zameni postojeće CAD/CAM rešenja i da kompletno poverenje za razvoj proizvoda, konstrukciju alata i programiranje CNC mašina poveri Solfinsu i softverskim rešenjima SolidWorks i SolidCAM. Upravljanje dokumentacijom, praćenje izmena i timski rad izvodiće se pod okriljem SolidWorks PDM sistema, koji se uspostavio kao standard u srpskoj industriji.

Partner za efikasnost

Razlozi za izbor Solfinsa kao partnera jeste jak lokalni tim, izvedene implementacije i vrhunska tehnička podrška koja će biti na raspolaganju inženjerima iz Aling Conela.

Solfinsovi inženjeri su uspeli da na troosnom Okuma CNC obradnom centru, u Alingovoj alatnici, više nego prepolove ciklusno vreme za kalupne ploče koje se najčešće proizvode.

SolidCAM iMachining

Zaslugu za ovaj uspeh ima inovativna SolidCAM iMachining tehnologija i iskustvo Solfinsovih inženjera u pravilnom izboru reznog alata i tehnoloških parametara.

Pored značajne uštede ciklusnog vremena, primenom ove tehnologije se značajno smanjuje habanje alata čime se troškovi proizvodnje i vreme izrade smanjuju u velikoj meri

Odoo CMS - a big picture

Odluka je bila racionalna i zasnovana na čisto finansijskoj računici u okviru koje sama cena rešenja gubi značaj kada se ima u vidu da povećanjem konkurentnosti i produktivnosti kompanija može u kratkom roku da uštedi novca koliko bi bilo potrebno da se kupi produktivna CNC mašina koja bi morala da prati povećanu potražnju i obim posla.

Svaka kompanija može lako da napravi računicu po kojoj može biti isplativija implementacija SolidWorks i SolidCAM iMachining tehnologije od kupovine nove mašune. Ako imate četiri mašine i potrebu da nabavite petu, možda je racionalnije napraviti 25% uštede u ciklusnom vremenu i kupovinu mašine ostaviti za trenutak kada se iscrpe sva mesta za optimizaciju postojećeg sistema.

Primer 1 - Forma

90 > 22 minuta

Klijentovo vreme grube obrade: 90min

  • Tri rezna alata Ø22, Ø6, Ø3

  • Željena visina neravnina: Ra=0,3mm

  • Materijal forme: 1.2767 (830 N/mm²)

SOLFINS VREME:

  • Programiranje i generisanje koda – 2min

  • iMachining vreme grube obrade: 20min

  • Jedan alat – Ø10x22mm

Primer 2 - Noseća ploča

45 > 8 minuta

Klijentovo vreme grube obrade džepa: 45min

  • Dva tipa alata sa pločicama (AJX,APX)

  • Materijal forme: 1.1730 (640 N/mm²)

SOLFINS VREME:

  • Programiranje i generisanje koda – 2min

  • iMachining vreme grube obrade: 6min

  • Jedan alat – Ø10x22mm

Objava za medije: https://www.ekapija.com/news/1118917/aling-conel-zapoceo-saradnju-sa-solfins-om

Aling Conel pobednik takmičenja za najbolju SolidWorks i SolidCAM korisničku priču: https://www.ekapija.com/news/1323912/solfins-nagradio-najbolje-solidworks-korisnicke-price


Tehnoplast, Stari Banovci
Razvoj i proizvodnja plastičnih ormara i kutija za elektro instalacije