Proizvodnja medicinske opreme, elektro i elektronskih aparata i mašina
Softverska rešenja za efikasan razvoj i proizvodnju savremenih konkurentnih proizvoda u medicini i biotehnologiji
Odoo image and text block

Softversko rešenje kao osnov za kvalitetne proizvode

Proizvodnja savremene medicinske opreme i aparata koji se koriste u medicini najčešće podrazumeva multidisciplinarni pristup, kako u razvoju ideje i koncepta, tako i u realizaciji fizičkih proizvoda.

Medicinski aparati sadrže plastična kućišta, nosače i ramove od metalnih profila i savijenih limova, elektro ožičavanje proizvoda, embedovane sisteme elektronike, potrošne delove koji moraju brzo i jednostavno da se menjaju u toku rada..

Glavni problemi razvoja i proizvodnje medicinske opreme nameću se odmah..

Odoo - Sample 1 for three columns

Simultani rad mašinskih i elektro inženjera i elektroničara

Komponente se proizvode na potpuno različite načine - brizganjem, sečenjem, zavarivanjem, montažom zavrtnjima, ugradnjom elemenata sklopa koji stižu od raznih dobavljača..

Kada ne postoji adekvatna softverska platforma, sve ovo predstavlja noćnu moru već u prvim koracima razvoja kada inženjeri različitog profila, u različitim softverima, počinju sa radom na svojim zaduženjima - gde na kraju sve to treba sklopiti u jedan proizvod.

Odoo - Sample 2 for three columns

Funkcionalni sklopovi testirani u softveru

Kada su definisani elementi, sve pomenuto treba da se ponaša kao jedinstven funkcionalni sklop visokog kvaliteta i izuzetne dugotrajnosti, uz otpornost na hemijske i druge uticaje, izdržljiv u uslovima svakodnevnog korišćenja, gde elementi ne smeju negativno da utiču jedni na druge - na primer, kućište treba da obezbedi optimalnu temperaturu elektronike, ali i da je zaštiti od prašine ili spoljašnje temperature, dok u isto vreme treba da sprovede i kablove, da izdrži habanje i mehaničke uticaje koji ponekad mogu biti izuzetno agresivni.. 

Kako bi se sve to proverilo, optimizovalo, ponovo proverilo, sračunalo, potrebno je da postoji nesmetana komunikacija između različitih softverskih alata i fajlova.

Odoo - Sample 3 for three columns

Implementacija procesa i standarda razvoja proizvoda

Podrazumeva se da već tokom razvoja mora da se vodi računa da se isprate visoki standardi dozvoljenih materijala, karakteristika proizvoda, modularna prilagođavanja za različita tržišta koje dovode do novih varijanti i podvarijanti proizvoda kojima opet treba pažljivo upravljati..

Zato razvoj u svakom trenutku mora da se oslanja na standarde i propise, na standardne komponente, dozvoljene materijale i tehnička rešenja, uz dobru organizaciju timskog rada, predefinisane procese upravljanja projektima i postavljene okvire već u samom softveru (biblioteke modela/delova, tehnološki procesi za proizvodnju, itd). 

Odoo - Sample 1 for three columns

Dizajn i prezentacija

Zatim sve to treba da ima dobar dizajn koji će biti predstavljen investitorima, marketingu, prodaji već u toku razvoja, u vidu ilustracija i 3D modela prikazanih u video materijalima, zatim i protototipa, da bi tek na kraju stigao i prvi proizvod..

Da li ćete čekati da gotov proizvod pokažete kupcima i testirate na tržištu ili ćete iskoristiti dragocene povratne informacije već tokom razvoja - predstavljanjem fotorealističnih proizvoda, i varijanti proizvoda, koje vas ne koštaju ništa, a mogu da predstave šta sve možete uraditi za prvog ozbiljnog klijenta.

Odoo - Sample 2 for three columns

Tehnička dokumentacija, uputstva i katalozi rezervnih delova

Zapravo, na kraju postoji i obaveza kreiranja tehničke dokumentacije, ne samo "interne" za proizvodnju, već i raznih uputstava za korišćenje proizvoda (koje često treba i prevoditi, treba ih upakovati, treba ih preurediti ako dođe do izmene u poslednjim fazama razvoja kako bi odgovarala proizvodu koji se nađe kod korisnika), te slede uputstva za servis i održavanje, katalozi rezervnih i potrošnih delova, itd.

Odoo - Sample 3 for three columns

Neprestano unapređenje poslovanja

U stvari.. Ima li kraja za neki proizvod? Zar već nije spremna sledeća njegova generacija, koju ste dodatno unapredili, optimizovali za manje troškove, za čiji ste dizajn iskoristili povratna iskustva sa tržišta?

Samo savremene softverske integracije mogu da objedine sve ove informacije i da ih vrate u spiralu neprekidnog unapređenja i uspešnosti vaše organizacije..

Primeri projekata u proizvodnji medicinske opreme i mašina

Solfins inženjering - projektovano u Srbiji

Solfins inženjering može vršiti uslužno za vas napredne simulacije i najizazovnije segmente projekta

Odoo - Sample 3 for three columns

Solfins inženjering 

  • razvoj proizvoda

  • virutelno testiranje proizvoda

  • izrada vizuelnih i funkcionalnih prototipova

  • generisanje tehničke dokumentacije za proizvodnju

  • ...

Primena 3D štampe i 3D skeniranja u medicinskim oblastima

Izrada prototipova, serijska proizvodnja, rešavanje složene geometrije

Odoo image and text block

Prototipovanje plastičnih kućišta

Alati za izradu kućišta brizganjem predstavljaju značajan trošak u ukupnoj investiciji za nove proizvode i zato je važno biti siguran u dizajn koji smo projektovali.

Potvrdu dimenzija, ergonomije, jednostavnosti sklapanja u proizvodnji, itd, dobićemo izradom jeftinih prototipova tehnologijom 3D štampe..

3D štampa kućišta >

Solfins klijenti u oblasti proizvodnje medicinske opreme

Primenite rešenja koja su se dokazala na našem tržištu

Odoo - Sample 2 for three columns

LMB Soft > 

 

Odoo - Sample 3 for three columns

Prizma 


Odoo - Sample 3 for three columns

Visaris


Tražite rešenje za svoju kompaniju? Kontaktirajte nas:

SOLIDWORKS 2021 NOVOSTI
Šta donosi nova verzija SolidWorks platforme za 2021. godinu?