Projektovanje i proizvodnja Hi-End i Hi-Fi audio opreme i uređaja
Razvoj, tehnička dokumentacija i uputstva za korisnike
Odoo image and text block

Specifičnost tržišta Hi-Fi opreme od velikih promena 90-ih otišla je u dva pravca: visoki kvalitet uz izuzetan dizajn ili povinovanje digitalnim trendovima i saživot sa drugim proizvodima (automobili, kućni TV bioskopi, računari i sl).

Pretpostavljamo da ste naišli na ovu stranicu zato što vas zanima ono prvo - visoki kvalitet i savremen dizajn vaših proizvoda. Za to vam je svakako potrebno odgovarajuće rešenje za projektovanje, tehničku dokumentaciju, jeftino testiranje (već u fazi 3D modela), i generisanje marketing materijala (foto i video renderi).

Sve to možete naći u rešenjima koja već preko 15 godina isporučuje Solfins za stotine firmi u Srbiji, i koja koriste i audio proizvođači iz celog sveta.

Predstavljamo rešenja kompanije Dassault Systemes - SolidWorks 3D CAD, SolidWorks/CATIA Composer, CATIA, SolidWorks i SIMULIA simulacije, 3DEXPERIENCE platformu, itd.

Nekoliko primera SolidWorks korisnika iz audio industrije

SolidWorks + Composer

Bowers & Wilkins

Firma Bowers & Wilkins pruža kvalitet opreme koji je instaliran i u kontrolnoj sobi za Abbey Road studio u Londonu. Fokusirani su na proizvodnju opreme za neposrednu emisiju zvuka: zvučnika, bežičnih zvučnika, slušalica i bubica.

Za proizvode koje isporučuju nude kompletnu dokumentaciju izrađenu u SolidWorks Composer softveru gde se izlazna 3D dokumentacija prikazuje ne samo standardizovano u skladu sa vašim specifičnim obrascima (template-ima), nego se i automatski ažurira izmenom izvornih fajlova iz kojih je izvedena.

Dodatna pogodnost ovog softvera jeste što, pored besprekorne 2D tehničke dokumentacije za štampu uz proizvode i preuzimanje sa sajta, može direktno da se propagira na interaktivne online kataloge i konfiguratore.

SolidWorks Composer >

SolidWorks 3D CAD + Flow Simulation

Naim Audio

Naim Audio je proizvođač audio hardvera visokih performansi svih tipova - pojačala i snagaša, LP i CD plejera, digitalno-analognih konvertera i prateće opreme poput konektora ili specijalnih polica za hi-fi opremu.

Kompanija već šest godina koristila drugi 3D CAD softver za razvoj svojih proizvoda ali tada prelaze na SolidWorks zbog jednostavnosti i optimalne funkcionalnosti za projektovanje audio opreme.

SolidWorks im omogućava da do poslednjeg detalja isprojektuju svaki novi proizvod do poslednjeg detalja. Ovo im je izuzetno važno iz najmanje dva razloga: vizuelni utisak proizvoda (uz korišćenje i transprentnih kućišta), i funkcionalno uklapanje i dobro planirana montaža komponenti u kućišta tokom procesa proizvodnje.

SolidWorks 3D CAD >


Odoo image and text block

Simulacije hlađenja komponenti u audio opremi

Naim Audio, pored 3D CAD softvera koji im pomaže da robusne komponente uklope u ograničeni prostor kućišta, koristi i CFD simulacije da testira hlađenje PCB-a već u digitalnom obliku - pre prvog (skupog) prototipa.

Za ove namene koriste SolidWorks Flow Simulation softver koji je integrisan u SolidWorks 3D CAD i omogućava besprekornu promenu okruženja iz 3D modela u simulaciju i obrnuto, za brzi unos izmena u dizajnu i unapređenje performansi hlađenja kućišta, odnosno rada ugrađenih komponenti.

SolidWorks Flow Simulation >

Odoo image and text block

Simulacije hlađenja komponenti u audio opremi

JL AUDIO

JL Audio je još jedna kompanija koja je sa napornog i često nejasnog načina izrade tehničkih uputstava prešla na SolidWorks Composer rešenje.

Na slici su prikazani detalji iz njihovih uputstava pre i nakon usvajanja novog načina rada:

  • Pre SolidWorks softvera - fotografisanje svakog koraka montaže i vraćanje na korake koji su propušteni, zatim slaganje fotografija po redu u uputstvima i dopisivanje teksta uz fotografije, itd. Sve ovo vuklo je za sobom probleme odabira najboljeg ugla za fotografisanje, probleme svetla i senki, probleme odsjaja, ali i samog slaganja teksta u određenoj proporciji u odnosu na slike.

  • Uz SolidWorks softver - nije više potrebno rizikovati da se ošteti, izgrebe, zaprlja, savršeno dobar proizvod već je svaki korak mogao jednostavno da se prikaže na samom 3D modelu - uz neograničene, a brze i jeftine, izbore ugla, osvetljenja, boja, stila, itd.

Odoo image and text block

Profesionalni foto i video rendering

SolidWorks ima i posebno integrisano rešenje za kreiranje profesionalnih ilustracija i video materijala za marketing i prodaju vaših proizvoda.

SolidWorks Visualize softver dostupan je besplatno već u SolidWorks 3D CAD Professional paketu kao dodatak u desktop ili 3DEXPERIENCE verziji.

SolidWorks Visualize >

Dassault Systemes rešenja za najzahtevnije korisnike

Projektovanje na 3DEXPERIENCE Platformi

CATIA 3DEXPERIENCE

CATIA je softver u kom nastaje praktično sve što leti i najveći deo svih vozila. Usvajanje u najefikasnijim industrijama omogućilo je da se softver razvija i usavršava već pola veka! 

Danas je CATIA integralni deo 3DEXPERIENCE platforme gde u jednom savremenom okruženju dobijate:

  • rad sa bilo koje lokacije uz jednostavno integrisanje spoljnih saradnika sa kojima radite na novim projektima

  • jednostavno dodavanje kompatibilnih softverskih alata u svim fazama razvoja - digitalno skiciranje za dizajn, projektovanje i tehničko rešenje, izvoz uputstava i proizvodne dokumentacije, vizuelizacija i simulacije

CATIA 3DEXPERIENCE >


Moć Dassault Systemes simulacija

SIMULIA CST Suite

SIMULIA je Dassault Systemes brend specijalizovan za softverske alate za simulacije svih vrsta. 

Ono što izdvaja SIMULIA pakete jesu simulacije vibracija - odnosno buke i zvuka. Ove simulacije se koriste i za razvoj automobila (oblikovanje karoserije, izbor materijala za oblaganje i enterijer za smanjenje buke, pozicioniranje zvučnika).

Samo neke od primena SIMULIA CST paketa simulacija u oblasti audio razvoja:

  • Antenna performance

  • Microwave and RF components

  • Electromagnetic compatibility (EMC)

  • Signal and power integrity (SI/PI)

  • Touchscreens

  • Cables and connectors

  • Specific absorption rate (SAR) exposure


SIMULIA 3DEXPERIENCE >

Odoo image and text block

3D štampa kućišta za elektroniku

Solfins vam može isporučiti i profesionalna rešenja za 3D štampu:

  • precizno i čvrsto pozcioniranje komponenti u kućištu

  • specfične maske i sitni delovi složenije geometrije

  • estetski dodaci, insert potpisa brenda i oznake proizvoda

  • armirani kompoziti za smanjenje vibracija proizvoda

3D štampa kućišta >

Saradnja SolidWorks korisnika sa i bez 3DEXPERIENCE Platforme
Kako da sarađujete sa kolegama i eksternim saradnicima koji nemaju Platformu?