Razvoj proizvoda - Projektovanje i proizvodnja (električnih) bicikala, trotineta, motocikala
Kako stići od ideje do kupca za samo 6 meseci?


Odoo image and text block

Imate ideju? Ili već imate proizvod ali želite više inovativnosti, više efikasnosti, manje troškova u procesu razvoja i proizvodnje? Nemate kapaciteta, dovoljno stručnih ljudi ili napadate veoma konkurentno tržište gde se traži visok kvalitet po konkurentnoj ceni? 

Mi vam možemo pomoći kao što smo pomogli i stotinama drugih firmi tokom poslednjih 15+ godina!

Saznajte kako da napravite dobar plan i koji su vam sve alati potrebni da biste tu ideju ponudili tržištu kao gotov proizvod pre nego što konkurencija stigne tamo pre vas, pre nego što se projekat oduži toliko da postaje neisplativ, i pre nego što vaši saradnici na projektu izgube stpljenje i motiv da učestvuju.

Pozovite nas da nam predstavite svoje potrebe a mi ćemo predložiti rešenja, opcije, plan po koracima i vremenske okvire za svaku sledeću fazu, i tokom celog tog puta bićemo sa vama i na raspolaganju za obuke, tehničku podršku, intervencije..


Solfins rešenja za vaše procese razvoja i proizvodnje

VIDEO: Pregled kompletno procesa razvoja električnog bicikla

 
 

SADRŽAJ VIDEA

+ organizacija uloga na projektu i definisanje procesa

+ konstrukcija i optimizacija delova i sklopova

+ simulacije delova, izvijanja, udara

+ rešavanje svih podsklopova uključujući i samu bateriju

Tim i organizacija

3DEXPERIENCE platforma za postavku projekta, sakupljanje i filtraciju ideja, praćenje konkurencije i tržišta, kreiranje internog know-how, organizaciju timova i aktivaciju potrebnih aplikacija za svaki neophodan proces

Procesi razvoja

PROJEKTOVANJE DELOVA I SKLOPOVA, AUTOMATSKO PRAĆENJE I AŽURIRANJE IZMENA, SIMULACIJE POKRETA, OPTEREĆENJA, ZAMORA, AERODINAMIKE, KREIRANJE TEHNIČKIH DOKUMENTACIJA ZA PROIZVODNJU - uz pomoć rešenja poput SolidWorks, CATIA, SolidCAM, Simulia

Proizvodnja

planiranje i praćenje proizvodnje u realnom vremenu uz DelmiaWorks ERP i MES jedinstveno rešenje, ali i programiranje CNC mašina i robota kroz SOlidCAM module i Delmia digitalnog blizanca kompletne proizvodne linije i operacija

Poslovanje

konfiguracije i upravljanje varijantama proizvoda, paketa opreme i opcija za kupce. identifikacija problematičnih procesa i tačaka zastoja, uz jednostavna unapređenja efikasnosti i potencijala za inovativnost. integrisane obuke i lokalna tehnička podrška. 

Marketing i prodaja

kreiranje realnih foto i video rendera uz Automatsko propagiranje izmena za jednostavno ispitivanje reakcija tržišta, vizuelizaciju potencijalnih proizvoda i opcija proizvoda uz pomoć SolidWorks visualize i 3DEXcite softverskih rešenja integrisanih sa 3D CAD softverima i 2D dokumentacijom za proizvodnju

Lokalni partner

tokom celog procesa inicijalne implementacije, kao i u nastavku saradnje Solfins 3D kompanija je tu za sve obuke vaših ljudi, praćenje implementacije i unapređenje i proširenje rešenja na nove procese - skoro dve decenije radimo sa desetinama najpoznatijih proizvođača u Srbiji i regionu - jer naš uspeh zavisi od uspeha naših partnera!

Industrijski standardI za vaš razvoj dostupni u Solfinsu

Odoo - Sample 1 for three columns

Odaberite svoj 3D CAD za projektovanje svih elemenata i sklopova u jednom okruženju >

Odoo - Sample 3 for three columns

Virtuelno testirajte kompletan proizvod kroz brojne opcije FEA i CFD simulacija

Odoo - Sample 2 for three columns

Integrišite 3D model sa svim relevantnim informacijama - dokumentacija, proizvodne operacije, izmene, varijante, dokumentacija >

Odoo - Sample 1 for three columns

Detaljno preispitajte postojeće proizvode, unapredite ih, i testirajte pre lansiranja u serijsku proizvodnju >

Odoo - Sample 3 for three columns

Koristite 3D skeniranje za dobijanje virutelnih modela za digitalna testiranja ili kreiranje 3D modela 3D štampom za kombinovana digitalna i fizička testiranja

Odoo - Sample 2 for three columns

Jednostavno odštampajte modele za testiranje, modele svojih proizvoda, prototipove, funkcionalne komade za realna testiranja, ali i desetine raznih alata za proizvodnju (CNC stezanja, zavarivanje, livački modeli od voska), kao i direktna proizvodnja serija od metala i kompozita

Specijalna rešenja za uputstva i kataloge

Uputstva za montažu mogu vam biti potrebna interno, ili za dostavu distributerima, ili za krajnjeg korisnike. 

SolidWorks i CATIA imaju kompatibilno COMPOSER rešenje koje je razvijeno specijalno za ove potrebe - kako za štampana uputstva i kataloge, tako i za postavljanje online na vaš sajt. 

Korisnik lako može da bira boju, da pregleda 3D i eksplodirane modele, lako da pronađe deo koji mu je potreban i naruči ga po serijskom broju.

Odoo image and text block
Odoo image and text block

Projektovanje mrežastih struktura i svih drugih naprednih geometrija

Sa 3DEXPERIENCE platformom otključavate i softverske alate koje su do nedavno koristile samo najveće auto i avio kompanije.

Samo jedan takav primer su i rešenja za jednostavno parametarsko projektovanje i automatsko generisanje složenih mrežastih struktura >

Odoo image and text block

PRIMER:

I-FEVS eBike na 3DEXPERIENCE platformi

  • tranzicija sa CATIA V5 3D CAD rešenja na 3DEXPERIENCE platformu i integrisane CATIA aplikacije

  • organizacija rada i upravljanje celim projektom razvoja

 Više o primeru na Dassault Systemes sajtu >

FOTO galerija primera iz Solfins ponude i prakse

rešenja za CNC obradu, 3D skeniranje, reverzni inženjering, 3D štampu alata, prototipova i serijskih proizvoda od kompozita i metala


Na Solfins sajtu lako ćete pronaći više informacija o svakoj od navedenih tema, naše primere iz prakse, ili nas pozovite za sastanak i prezentaciju.

jedinstveno ERP i MES rešenje za serijsku proizvodnju

DelmiaWorks

Odoo CMS - a big picture

DelmiaWorks - Procesiranje porudžbina, planiranje i praćenje proizvodnje i isporuke u REALNOM VREMENU!

+ ERP nastao u proizvodnji za proizvodnju

+ moguća primena samo MES modula za proizvodnju uz postojeći ERP

+ preko 40 specijalizovanih modula za svaki proces

DelmiaWorks ERP i MES »

Primer razvoja električnog trotineta - za 6 meseci do tržišta

Video 1 - Uvod u priču

Brz pregled svega što je bilo potrebno za razvoj novog proizvoda kako se ideja ne bi ugušila u beskonačnim rokovima, odlaganjima, traženju pravog rešenja za projektovanje, tehničku dokumentaciju za proizvodnju, komunikaciju tima - ne samo inženjera, već i drugih profesionalaca koji su važni za uspeh ovakvih projekata - marketinga, prodaje, itd.

 
 

Video 2 - Početak projekta

Detaljan uvid u sve što je bilo je bilo potrebno isplanirati kako bi proizvod bio spreman za veliki događaj gde će biti predstavljen kupcima. Iskusna ekipa znala je unapred da nije dovoljno prosto modelovati trotinet već je bilo važno od samog početka koristiti upravljanje dokumentacijom i 3D CAD fajlove koji će se lako pratiti, unapređivati, menjati i na kraju generisati u proizvodnu dokumentaciju, ali i u materijal za marketing..

 
 

Video 3 - Izmena koncepta nakon prvih virtuelnih testova

Prvobitna ideja bila je postavka trotineta na tri točka, ali već nakon prvog 3D modela urađena su virtuelna testiranja ponašanja proizvoda i zaključeno je da dolazi do neželjenog ponašanja na manjim brzinama od očekivanih (npr naginjanje i prevrtanje pod jačim uglovima). Ali izmena rokova i rasporeda projekta već u ranoj fazi nije uticala značajno niti dovela do odlaganja - što bi se svakako desilo da se čekalo na fizički prototip i njegova testiranja.

 
 

Video 4 - Konkretan primer razvoja jednog elementa (blatobran zadnjeg točka)

Odgovarajuće softversko rešenje omogućava brzo projektovanje i dizajn objekata u softveru koji je istovremeno podesan i za generisanje složene geometrije koja može da se optimizuje prema rezultatima simulacija, kao i za generisanje tehničke dokumentacije i alata kojima će se svaki element proizvoditi.

 
 

Video 5 - Razvoj ploče stuba upravljača koja se pravi na CNC mašini

Za razliku od prethodnog detalja koji se proizvodi od plastike (3D štampom ili brizganjem), ovde možete videti primer elementa koji se mora proizvoditi na CNC mašini..

 
 

Video 6 - Poslednje pripreme pred lansiranje proizvodnje

Potvrda dizajna i tehničkih rešenja kroz različite tipove simulacija, definisanje svakog elementa proizvoda (originalnih delova koje moramo proizvesti i delova koji su standardni i treba ih poručiti - kao što su zavrtnji, matice, opruge, i sl)..

 
 

Video 7 - Predstavljanje tržištu i dodatne optimizacije

Razvojni proces iskorišćen je i kao marketinški potencijal gde su sve vrednosti koje je generisao softver u procesu razvoja proizvoda iskorišćene i za promociju proizvoda - komunikacija pomoću 3D modela, predstavljanje virtuelnih varijanti i testiranje interesovanja potencijalnih kupaca, dalja optimizacija proizvoda za bolji odnos cene, kvaliteta i profita..

 
 

Video 8 - Rekapitulacija i dalji koraci

Pregled prve faze projekta - gde je prva faza proizvod koji je već spreman za tržište! U narednim fazama može se raditi dalji razvoj ali sa već gotovim proizvodom koji zadovoljava sve uslove da bude konkurentan, kompanija može početi da stvara vrednost i povrat investicije čineći sebe održivom od samog početka..

 
 

Tražite softversko rešenje za svoj projekat?

Kontaktiraj Solfins za prezentacije, ponude, i predloge za startape!

Kreiranje PLC konfiguracije
SolidWorks Electrical