Artec Micro

profesionalni desktop 3D skener


Visokoprecizni profesionalni industrijski desktop 3D skener za reverzni inženjering i kontrolu kvaliteta malih delova mašinske obrade, dentalnih proizvoda i juvelirskih komada


Potpuno automatizovani desktop 3D skener dizajniran da isporuči skenove industrijskog kvaliteta na samo jedan klik.

Savršen je za sve kojima je fokus posla na objektima malih dimenzija i sitnih detalja, i to za različite primene:

 • reverzni inženjering

 • kontrolom kvaliteta

 • dentalnim aplikacijama

 • juvelirstvo

 • dizajn itd.

Tražite rešenje za precizno skeniranje koje možete integrisati sa vašim softverskim rešenjima za kontinuirane i efikasne procese? Izaberite Artec Micro!

Preciznost

Do 10 mikrona!

Kontrola kvaliteta

Profesionalni merni instrument

Automatizovano rešenje

Postavite deo i prepustite skeneru sve ostalo

Jednostavnost

Pokrenite proces skeniranja na klik

Reverzni inženjering

Kreirajte brzo digitalni duplikat predmeta

Pametno rešenje

Ne morate definisati referentne tačke - Micro će sam

Jednostavan i brz proces skeniranja

za kontrolu kvaliteta i reverzni inženjering

Kompaktan uređaj spreman za skeniranje za svega nekoliko sekundi. Jednostavno postavite objekat na kružnu platformu i spremni ste za skeniranje. Izaberite odgovarajuću opciju od velikog broja putanja za skeniranje. Zatim u realnom vremenu gledajte kako nastaje vaš skenirani model. 

Artec Micro traži samo osnovni kratki trening, i nakon kratkog uvoda u proces skeniranja na njemu spremni ste za započenete samostalan rad.

Moćan i jednostavan softver

integracije sa GEomagic i SolidWorks softverom

Kao i drugi Artec 3D skeneri, i Micro je kompatibilan sa softverom koji predstavlja standard za generisanje digitalnog modela u procesu skeniranja u realnom vremenu - Artec Studio. Kako radite, tako na ekranu pratite napredak vašeg skeniranog modela, a nakon skeniranja Artec Studio softver procesiraće samostalno vaš model. Potrebno da je ispratite niz jednostavnih koraka i eksportujete finalni 3D model u softvere kao što su SolidWorks ili Geomagic Control X i Design X softver.

Artec Micro 3D skener za kontrolu kvaliteta i reverzni inženjering

Profesionalno desktop rešenje za 3D skeniranje

Artec Micro tehnologija skeniranja koristi dve kolor-kamere i plavo LED svetlo koji su sinhronizovani sa dvoosnom rotacijom postolja na kojoj se postavlja objekat za skeniranje. Automatizovana sinhronizacija ovih elemenata skenera omogućava da kreirate savršenu digitalnu sliku vašeg objekta sa minimalnim brojem frejmova.

 
 

Primene Artec Micro 3D skenera

jedan uređaj za više procesa i različite biznise

Odoo - Sample 1 for three columns

Provereno rešenje, proverenog proizvođača

"Artec Micro objedinjuje vrhunsku preciznost i izuzetnu lakoću korišćenja po kojoj su poznati svi Artec skeneri. Sa ovim skenerom mi zaokružujemo ponudu kompletnog rešenja za 3D skeniranje, od skeniranja najmanjih predmeta sa Artec Micro, pa sve do skeniranja celog aviona sa Artec Ray skenerom" - Artyom Yukhin, predsednik i izvršni direktor kompanije Artec 3D

Odoo - Sample 1 for three columns

Kontrola kvaliteta

Ljudsko oko vidi nepravilnosti do 40 mikrona, a Artec Micro će vršiti kontrolu kvaliteta sa 4 puta većom preciznosti, i to automatizovano, sa 3D merenjem koje spada u jedno od najpreciznijih desktop rešenja, što ga čini savršenim kompaktnim uređajem za inspekciju proizvoda i delova manjih dimenzija. 

Odoo - Sample 2 for three columns

Reverzni inženjering

Mali delovi mogu predstavljati izazov za skeniranje ručnim skenerima sa manuelnim upravljanjem, ali Artec Micro napravljen je baš za takve primene. Zato je savršen kada imate samo deo, bez crteža ili 3D modela, koji želite da reprodukujete ili unapredite. Ubrzajte svoj razvoj, kreiranje prototipova i skratite vreme proizvodnje konačnih delova za nekoliko nedelja.

Odoo - Sample 3 for three columns

Juvelirstvo

Zaboravite na tradicionalne metode merenja šublerom i drugim alatima. Za svega nekoliko minuta Artec Micro će bilo koji komad nakita pretvoriti u "digitalnog blizanca" sa svim CAD i CAM informacijama potrebnim za dalji dizajn, modifikacije, 3D štampu ili izradu livačkih modela.

Uštedite sate i sate vašeg vremena da biste kreirali i proizveli kompleksne komade nakita sa visokim nivoom preciznosti. 

Odoo - Sample 1 for three columns

Dentalne usluge i zubna tehnika

Zubotehničari dobijaju precizne CAD i CAM skenove za primenu u laboratoriji i za 3D štampu. Artec Micro savršen je za skeniranje pojedinačnih zuba, celih mostova ili kompleksnih otisaka.

Lako eksportujte skenirani model iz Artec Studio softvera u dental softver koji standardno koristite. Kreirajte, iskoristite i arhivirajte precizne digitalne kopije mostova, krunica, proteza, implantanata, itd. 

Odoo - Sample 2 for three columns

Arheologija, zaštita i digitalizacija kulturnog nasleđa

Iako pojedinačno ne zauzimaju mnogo prostora, zbirno je uvek izazov izabrati "najbolje" sitne komade za predstavljanje u ograničenim muzejskim prostorima tako da budu pregledni. Sa digitalnom kopijom vaših kolekcija možete muzejsko blago predstaviti onlajn, bez selekcije i odbacivanja "manje vrednih" komada u muzejski arhiv gde će nekad ili nikad ugledati svetlost dana i biti predstavljeni posetiocima. Digitalne kopije mogu se razmenjivati sa istraživačima, drugim institucijama, ili koristiti za 3D štampu vernih kopija u odgovarajućim materijalima.

VIDEO: Demonstracija procesa skeniranja

Artec Micro skener + Artec Studio softver

Pogledajte u ovom kratkom video materijalu kako izgleda proces skeniranja sa dekstop Artec Micro skenerom i generisanje digitalnog modela skeniranog objekta u realnom vremenu, sa dodatnim unapređenjima kroz procesiranje u Artec Studio softveru...

 
 
Odoo image and text block

Artec Micro specifikacije

 • preciznost rada: do 10 mikrona (0,01 mm)

 • rezolucija: do 0,029 mm

 • skeniranje boje: da (full-color)

 • dimenzije komada: 90x60x60 mm

 • izlazni formati: svi popularni formati (STL, OBJ, BTX)

 • svetlosni izvor: plavi LED

 • skeniranje bez referentnih tačaka: da

Tražite profesionalno rešenje za desktop 3D skeniranje?

Pošaljite upit za ponudu u formi ispod...

Send