Vodič za kupovinu softvera

ne krijemo ništa, samo želimo da imamo zadovoljnog klijenta!

Prvi korak

Izaberite partnera

Izbor CAD/CAM/PLM softvera nije kao kupovina operativnog sistema. Softver dosta košta i ako ga koristite kao crtaću tablu, preplatili ste ga, ali ako se softver implementira tako da vam štedi vreme, novac i omogućava vam da dobijete poslove koje do sada niste mogli raditi, onda je povrat investicije predvidiv i garantovan. Ali za dobru implementaciju potrebno je iskustvo isporučioca na našem tržištu, obuka vaših ljudi i kontinuirana podrška u radu, a iza svih tih stvari mora stajati veliki i dobro organizovan tim!

Veoma je bitno da firma nema samo jednog do dva čoveka, čijim odlaskom vaša firma gubi podršku!

1. Šta kažu mediji o nama?

2. Šta kaže Google o nama?

3. Šta kaže Youtube o nama?

4. Naša podrška

5. Naša ekspertiza


Mi za sobom ostavljamo trag i zajedno sa vama imamo svetlu budućnost!


Drugi korak

Ko su im klijenti?

Veoma je važno da vidite da softversko rešenje funkcioniše kod drugih firmi iz vaše ili srodne industrije sa kojima delite slične procese i tehnologije. 

Ako softver radi kod firmi koje su najuspešnije u svojim industrijama, zašto ne bi radio kod vas?

Pogledajte na linku ispod neke od njih, a na zahtev vam možemo predstaviti rešenja koja najbliže odgovaraju vašem poslovanju..

Reference >>   

 

Treći korak

Proučite softverske pakete

Najbitnije jeste da rešenje pruža podršku za vaše trenutne zahteve, ali i da ima potencijal da prati vaš razvoj nadogradnjom i proširenjem paketa kako ne biste na svakih par godina dve ponovo gubili vreme na evaluacije ako izaberete rešenje koje nije dovoljno fleksibilno i sposobno da prati razvoj vašeg biznisa. 

Zato pre kupovine pogledajte tipove paketa, module, listu funkcionalnosti, dodatna softverska rešenja, mogućnosti integracije..

Tako ćete uz našu pomoć moći da sagledate šta je potrebno odmah, šta je prvi sledeći korak, a šta su rešenja u koja ćete investirati sledećem koraku.

Scenarija je bezbroj, ali obično se svodi na CAD/CAM rešenje u prvoj fazi, zatim se proširuje na rešenja za upravljanje dokumentacijom i timski rad, simulacije, kreiranje tehničkih uputstava, kabliranje i PCB, vizuelizacije, upravljanje varijantama proizvoda, itd.

Takođe, prema vašoj industriji odabraćete i koja je to softverska paleta koja je optimalna za vaše potrebe, koja ispunjava standarde vaše industrije, itd.

Solfins u ponudi ima i SOLIDWORKS i CATIA Dassault Systemes palete proizvoda i možete izabrati jedno rešenje, ili kombinovanu primenu obe palete softvera uz SolidCAM za programiranje CNC mašina, pa i druge softvere i hardver za skeniranje, reverzni inženjering, 3D štampu, itd.


SolidWorks paleta softvera >>

CATIA Dassault Systemes >>

DraftSight (kupi online) >>

SolidCAM za CNC mašine >>

SWOOD za proizvodnju nameštaja >Četvrti korak

Tip licence, platforme, rentiranje ili kupovina?

Licenciranje softvera i ranije je bilo kompleksno za brzo razumevanje, a sa pojavom "cloud" rešenja opcije su dodatno iskomplikovale: desktop ili cloud licenca, nezavisne ili mrežne licence, upravljanje dokumentacijom kroz PDM ili kroz 3DEXPERIENCE platformu, Professional ili Premium CAD paket, Premium ili Professional paket sa dodatnim specijalizovanim softverom u punoj funkcionalnosti koji je u svom nižem paketu uključen uz CAD Premium, koji deo posla ide preko jednog a koji preko drugog CAD softvera da na kraju mogu da se spoje, koji moduli su potrebni za vaše CNC mašine a koji za robote..

Možda će vam biti interesantno da odmah i sami prođete kroz pakete, sagledate šta koji pruža korisniku, i da spremite što više konkretnih pitanja na koja ćemo vam odgovoriti u direktnoj komunikaciji. 

SOLDIWORKS licenciranje >>
CATIA V5 >>
Podržane CNC mašine >>

 

Peti korak

Da li proizvođač softvera ima budućnost?

Dassault Systemes je kompanija koja, na primer, isporučuje kompletna softverska rešenja za "sve što leti", od Boeing-a i Airbus-a, preko američke i ruske vojne industrije, čiji softveri su implementirani i kod većine firmi u automobilskoj industriji koje se sa svojim lancem dobavljača oslanjaju na tehnologije ove kompanije. Bez kompanije Dassault Systemes avioni prestaju da lete, automobili prestaju da se prave i sve ostale industrije ne bi mogle da zamisle svoju egzistenciju. 

Poslednjih godina kompanija se proširila čak i u sektor medicine pa je zanimljivo da je nekoliko CoVid vakcina i razvijeno u tako kratkom vremenu upravo zahvaljujući softverima iz Dassault Systemes-a, u čijem vlasništvu su brendovi kao što su CATIA, Simulia, Delmia, Enovia, BioVia, GeoVia, SOLIDWORKS, itd.

Kombinacija sopstvenog višedecenijskog razvoja i dobro planiranih akvizicija čini da akcije kompanije Dassault Systemes neprestano rastu (DASTY - berzanska skraćenica za Dassault Systemes, a ispod su dve slike koje dosta govore o uspehu kompanije 1998-2018 i 2016-2021).

.

P.S. Solfins prema ovakvim parametrima bira i sve druge partnere i sva druga rešenja koja nudi na našem tržištu - za softvere, 3D štampu, 3D skenere, jer je i nama pouzdanost naših dobavljača i partnera od ključne važnosti za uspeh naših klijenata a samim tim i za naš uspeh, a to podrazumeva da svako isporučeno rešenje ima podršku godinama i decenijama kasnije.

Za napredne korisnike:

Upoznati ste i treba vam samo ponuda?

Već ste korisnik, poznajete pakete, samo vam trebaju nove ponude za konkretni softver - npr. "jedna trajna SolidWorks Premium mrežna licenca uz dodatno mesto za PDM Professional korisnika"?

Pošaljite upit na ovim linkovima:

SOLIDWORKS cene >>
CATIA Dassault Systems cene >>
SolidCAM cene >>
 

Tražite prvu ponudu za softversko rešenje

U potpunosti razumemo nedoumice koje imate jer ceo ovaj proces prošli smo sa preko 300 firmi za preko 10 godina isporuke savremenih softverskih rešenja. 

Nevažno da li ste mala firma ili kompanija, da li vam treba 1 licenca za 1 zaposlenog ili želite kompletnu implementaciju savremenih tehnologija za sve sektore u svojoj firmi - u oba slučaja reč je o okosnici vašeg biznisa i tako ćemo i pristupiti analizi, sastancima i konsultacijama, predlozima i ponudama..

POŠALJITE UPIT:

Dodatne informacije o vašem upitu:
Pošalji upit >