Uputstvo za Clean Uninstall Catia V5

Najkompletniji proces uklanjanja CATIA
05. март 2020. by
Uputstvo za Clean Uninstall Catia V5
Solfins doo, Mile Andesilić

Ukoliko korisnik ima problema sa svojim softverom i želi da ga obriše kako bi uradio reinstalaciju softvera ili ima krekovanu verziju, koju želi da zameni legalnom verzijom, potrebno je da uradi Clean Uninstall.

Korak 1 



Pre samog započinjanja uninstall-acije potrebno je iz foldera CATSettings do kog vodi putanja Local Disk(C:)->Users->User->AppData->Roaming-DassaultSystemes
->CatSettings
obrisati file pod nazivom Licensing.CATSettings, a zatim ceo taj folder iskopirati na Desktop računara jer unutar tog foldera se nalaze sva podešavanja koja je vremenom korisnik birao. 

Korak 2


Takođe još jedan folder koji je potrebno iskopirati na Desktop računara je folder Standard, jer u tom folderu se nalaze dokumenti koje je korisnik naknadno ubacivao poput različitih standarda za navoje, itd. Putanja do tog foldera je Local Disk (C:)->Program Files->Dassault Systemes->B28->Win_b64->Resources->Standard.

Korak 3



Kako bi započeli proces uninstall-acije Catia-e V5, potrebno je u Control Panelu pokrenuti Uninstall Program Windows aplikaciju. Zatim je potrebno pronaći DS License Server ikonicu i kliknuti desnim klikom na nju. Na novootvorenom pop-up prozoru potrebno je kliknuti Uninstall kao što je prikazano na slici iznad.

Korak 4


U narednom koraku pokrećemo uninstall-aciju Catia-e. Kako bi započeli proces uninstall-acije, potrebno je desnim klikom kliknuti na Catia ikonicu.  Na novootvorenom pop-up prozoru potrebno je kliknuti Uninstall, kao što je prikazano na slici iznad.  

Korak 5


Zatim je potrebno uraditi uninstall-aciju svih označenih file-ova sa slike iznad.


Korak 6


U narednom koraku je potrebno uraditi Repair. Desnim klikom tastera kliknuti na odabrani file, zatim levim tasterom kliknuti na Change. 


Korak 7


U novom prozoru potrebno je levim tasterom kliknuti na Repair. Nakon što smo uradili uninstall-aciju i repair, ostaje da se uradi restart računara. 

Po izvršenom restartu računara, proces Clean Uninstall-acije softvera je uspešno završen. 

Korak 8


Potrebno je proveriti da li je izabrana mrežna kartica. Pronađemo Nodelock Key Management i pokrenemo levim klikom tastera.


Korak 9

A great way to catch your reader's attention is to tell a story. Everything you consider writing can be told as a story.


U kartici Properties možemo videti da li je izabrana mrežna kartica. U slučaju da nije, potrebno je levim klikom tastera kliknuti na Change Network Adapter used for Computer ID i odabrati. 


Share this post
Archive