Tim sistem, Nova Pazova

Proizvodnja peći i šporeta na čvrsta goriva

Odoo image and text block

O kompaniji

Osnovan 1999. godine, TIM SISTEM d.o.o. je već u prvoj deceniji svog postojanja zauzeo jedno od vodećih mesta u proizvodnji peći i šporeta na drvo u regionu Zapadnog Balkana i jugoistočne Evrope.

Po sopstvenim rečima, njihovi prvi modeli bili su "samo malo bolja ognjišta pokrivena metalnim limom". Zatim je usledio posvećen rad na kvalitetu proizvoda i njihove peći danas uključuju i keramiku, vatrostalna stakla, i termootporne boje.

Pojačani zahtevi tržišta poslednjih godina pokrenuli su i nove priče unutar kompanije u cilju daljeg povećanja kvaliteta proizvoda, efikasnosti razvoja novih proizvoda i proizvodnje bez zastoja i škartova.

U toj fazi, dugogodišnji korisnici SolidWorks softvera i Solfins tehničke podrške, obratili su nam se sa zahtevima za složenije softverske implementacije koje će unaprediti ne samo njihove procese, već i celokupno poslovanje.

Projektovanje kotlova na 3DEXPERIENCE platformi

Odoo CMS - a big picture

Svi proizvodi na jednom mestu

Odoo CMS - a big picture

3D modeli, dokumentacija, renderi..

Detalj iz solfins implementacije

Odoo - Sample 1 for three columns

DXF Export iz 3D modela

Jedan od standardnih zahteva za Solfins implementaciju bio je uređenje sistema eksporta i čuvanja DXF fajlova za delove od lima (SheetMetal Parts).

Specifičnost u zahtevu bio je da eksportovani fajlovi u imenu sadrže i dva dodatna atributa za opis fajlova koji bi bili automatski dodavani.

Odoo - Sample 2 for three columns

DXF fajl sa atributima

Sada korisnik prilikom eksporta preko dugmeta u SheetMetal kartici SolidWorks softvera prosto izabere lokaciju na kojoj će sačuvati fajl.

Dva atributa se automatki dodaju u ime fajla gde jedan označava ime/broj fajla, a drugi navodi da li je u pitanju originalni fajl ili njegova revizija.

Odoo - Sample 3 for three columns

Eksportovani fajl

Fajlovi se dobijaju u željenom obliku, sa željenim označavanjem kako bi pratili interne procedure praćenja proizvodnje - jer SolidWorks softver, uz iskustvo Solfins aplikativnih inženjera, lako se prilagođava zahtevima korisnika.

SolidWorks 3D modeli proizvoda