Sentronis, Niš
Razvoj i proizvodnja senzora za magnetna polja i mernih instrumenata

- Neki od naših kupaca su svoje proizvode poslali na Mesec. Oni razmišljaju da sa sadašnjim krenu u osvajanje planeta. Mi imamo ideju kako da im pomognemo u tome. Za njenu realizaciju neophodni su dobri partneri i alati. Pokazalo se da smo izborom kompanije Solfins sa proizvodima koje ima u ponudi, pronašli partnera koji nam može pomoći u tome - Nebojša Ivković, dipl. maš.inž. u odeljenju za razvoj.

Odoo image and text block

Izazov

Osvajanje tehnologije za veću samostalnost u razvoju proizvoda u cilju smanjenja potreba za uslugama treće strane (outsourcing) i značajnog ubrzanja razvoja i isporuke proizvoda klijentima:

  • smanjenje vremena od ideje do realizacije

  • ponovljivost u postupku realizacija

  • mogućnost samostalne izrade prototipova i proizvoda.

Rešenje

Sentronis se opredelio za Solfins rešenja koja su mogla da odgovore na tehničke izazove, ali i za Solfins tim kao partnera sa velikim iskustvom na realizaciji ovakvih projekata implementacije rešenja. Kao rezultat postignuto je uređenje procedura i procesa za:

  • Izrada tehničke dokumentacije (part, assemby, draw)

  • Izrada programa za CNC masine 

  • Priprema modela za 3D printer (sldprt, Stl)

  • Izrada uputstva (PhotoView, Simulation, Word).

Odoo text and image block
Odoo image and text block

Efekti

1. Smanjenje vremena od ideje do realizacije:

  • Nekada : par dana ili nedelja (SW i SC)

  • Danas : par sati ili jedan dan

2. Ponovljivost u postupku realizacije - Nema više problema sa ponovljivosti

3. Mogućnost samostalne izrade - Nabavka 2 CNC mašine i 3D štmapača

Broj zaposlenih - Nekada dvoje, danas 30 (oktobar 2017).

Teslameri - SolidWorks modeli i slike proizvoda

Odoo CMS - a big picture

O klijentu

SENTRONIS a.d. je osnovan 2003. godine, kao ogranak švajcarske kompanije SENTRON AG. Ideja je bila da SENTRONIS podrži SENTRON u razvoju i proizvodnji senzora magnetnih polja i magnetnih mernih instrumenata, tehnoloških pronalazaka Dr Popovića, profesora na Federalnom institutu za tehnologiju u Lozani, u Švajcarskoj (EPFL). Nakon što je 2004. godine SENTRON kupljen od strane jedne međunarodne kompanije, celokupni posao u vezi sa magnetnim merenjima preuzela je druga Švajcarska kompanija, SENIS AG. Od tada, SENIS i SENTRONIS rade u simbiotičkom partnerstvu.

SENTRONIS ima kancelarije i laboratoriju u zgradi Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu,i proizvodni pogon na obližnjoj lokaciji. SENTRONIS je privatno preduzeće, profitabilno i potpuno finansijski nezavisno.. (sa sajta Sentronisa).

Radijator inženjering, Kraljevo
SolidWorks platforma u proizvodnji kotlova