Projektovanje i proizvodnja roštilja i metalnih pečenjara
Dizajn rešetki, konstrukcije, sečenje, bušenje i savijanje limova

Vidite odličnu poslovnu priliku u proizvodnji baštenskih i restoranskih roštilja i pečenjara? Želite da ponudite tržištu proizvode koji odskaču izgledom i kvalitetom? Želite da napravite tipske proizvode koji će vam pojednostaviti proizvodnju, smanjiti troškove i napraviti predvidiv profit? Želite da za nekoliko minuta prilagodite postojeći model novom korisniku koji ima posebne zahteve (a da naplatite kao da projektujete "od nule")? 

Treba vam softver koji će vam pomoći u svakoj fazi poslovanja da bi vaši roštilji i pečenjare na kraju izgledale ovako:

Projektovanje

SolidWorks softver jednostavno se uči, za njega je lako naći radnike koji ga poznaju, obuka je dostupna odmah u Solfinsu, kao i godišnja podrška za otklanjanje problema i sagledavanje vašeg procesa proizvodnje uz savete kako da budete još brži i efikasniji. Jednom kad napravite 3D modele svojih proizvoda kasnije možete parametarski da ih prilagođavate svakom novom poslu, uz zadržavanje onoga što je konstantno - na primer, menjaće se dužina rešetke ali će presek žica i šipki ostati isti kao onaj što imate na stanju.

Prezentacija i prodaja

Ne! Ne morate imati gotove proizvode u svim oblicima i dimenzijama da biste ih predstavili kupcu. 3D model će biti dovoljan - možete ga izvrteti, prikazati u odgovarajućoj boji, izmeniti prema zahtevu kupca, napraviti slike za flajere i promociju na internetu (Instagram, Facebook, vaš sajt, itd)... Tako ćete uštedeti na prostoru, od svih modela pravićete samo one koji najviše zanimaju tržište, i samo onda kada se već dogovori prodaja i legne uplata!

Proizvodnja

Imate u softveru standardne delove, profile, pa i dimenzije i cele sklopove proizvoda. Tu, u vašem 3D modelu, stoje sve informacije koje trebaju vašim radnicima i mašinama da brzo, bez greške, bez škarta, naprave tačno ono što je kupac zamislio, što se mu predstavili u softveru, i što je dogovoreno i plaćeno. Tu mogu biti i potrebne informacije za montažu kod klijenta, pa i za servisiranje i održavanje vašeg proizvoda

Kako da započnete ozbiljnu proizvodnju?

Korak po korak od male radionice do jake firme

Odoo - Sample 1 for three columns

Nabavite 3D softver koji će povezati dizajn i proizvodnju

SolidWorks 3D CAD savladaćete za par nedelja, na internetu ćete uvek naći dovoljno resursa za učenje, pa i primere za ono što želite da uradite, ili u Solfinsu možete završiti 4-dnevnu osnovnu obuku i odmah početi samostalno da dizajnirate svoje roštilje, peći i pečenjare sa zatvorenim limenim kućištima.

Odoo - Sample 2 for three columns

Iskoristite ideje sa interneta - preuzmite cele projekte u SolidWorks softveru

SolidWorks ima milione korisnika u svetu i desetine njih projektuje roštilje i pečenjare raznih oblika i dizajnova. Jednostavno pretražite internet, pogledajte proizvode koji vam se svide, preuzmite SolidWorks 3D CAD gotove fajlove i počnite proizvodnju nove ponude. Zapravo, SolidWorks će otvoriti fajlove iz bilo kog izvora i bilo koje ekstenzije!

Odoo - Sample 3 for three columns

Napravite sopstvenu bazu delova, modela, komponenti

Kako se usavršavate u primeni softvera, shvatićete kako možete da budete još efikasniji - kombinujte dva sačuvana sklopa iz prethodnih poslova da napravite novi proizvod za pola sata, reciklirajte stare ideje i bazu delova da imate uvek nove proizvode bez preteranog investiranja sati u razvoj dizajna, procedura i tehnologije za proizvodnju.

Jedan softver za sve komponente i ceo proizvod (VIDEO)

sečenje, bušenje, varenje profila i savijanje limova uz prezentaciju gotovog proizvoda

 
 

Projektovanje zavarenih konstrukcija i generisanje tehničke dokumentacije za proizvodnju

 
 

Projektovanje i tehnička dokumentacija za sečenje, bušenje i savijanje limova

 
 

Prezentacija proizvoda u interaktivnom 3D modelu do poslednjeg detalja

Kako vaše poslovanje izgleda kada imate SolidWorks?

(ukratko: onako kako izgleda poslovanje najvećih brendova)

Odoo - Sample 1 for three columns

Bez ograničenja u pogledu "kompleksnosti" - igrajte se, zamislite šta sve može, ponudite tržištu i čekajte kupca sa spremnom tehničkom dokumentacijom, proračunom troškova i vremenom proizvodnje

Odoo - Sample 2 for three columns

Lako napravite rendere za kataloge, oglase, flajere, društvene mreže, vaš sajt, itd. Ovi modeli dramatično će vam olakšati komunikaciju sa klijentima i otkloniti česte nesporazume i kasnije probleme (A pa nisam ja to tako mislio!).

Odoo - Sample 3 for three columns

Pokažite varijante i funkcionalnosti proizvoda - jasno i nedvosmisleno: Ovo otvarate ovako, ovde dobijate površinu za pribor i priloge, ovde stoji ćumur, ovde odlažete pepeo bez prekidanja rada roštilja na vašaru ili sajmu..

Odoo - Sample 1 for three columns

Prikažite svaki detalj! To će trebati prventstveno vama da ne biste tek u proizvodnji shvatili da se nešto neće uklopiti. Ponudite tržištu besprekorne proizvode za razliku od onoga što se najčešće viđa: izgužvani, više puta pogrešno savijeni limovi, naknadno sečenje i neobrađene ivice limova i profila, nakaradni kasnije navareni dodaci koji su zaboravljeni na početku..

Odoo - Sample 2 for three columns

Sa SolidWorks dokumentacijom neće biti tajni za vas - ali ni za kupca. Pored izgleda proizvoda pokažite i "dušu" vašeg mobilnog roštilja ili pečenjare - zavirite inovativnim presecima u svaki kutak kako bi kupcu bilo jasno da znate šta radite, da za vas ništa nije komplikovano, da neće biti apsolutno nikakvih problema sa kvalitetom, terminima isporuke, ili dugotrajnošću.

Odoo - Sample 3 for three columns

Napravite lepo uputstvo uz proizvod jer kupac će nekad biti samo vlasnik koji je zabrinut da li će njegovi radnici znati pravilno da koriste i održavaju novi roštilj ili pečenjaru. Kad pokažete da imate i jasno uputstvo, sa slikama koje razume apsolutno svaki korisnik, neće više biti prepreka da prodate i najkompleksnije i najprofitabilnije proizvode!

Želite da počnete novu eru svog biznisa?

Tražite prezentaciju softvera i Solfins ponudu obuke, instalacije, održavanja..

Dodatna rešenja za najveće majstore i proizvođače

SolidWorks platforma, pored osnovnog SolidWorks 3D CAD softvera za modelovanje, ima i ceo niz drugih softverskih rešenja za razvoj, proizvodnju, kontrolu kvaliteta, simulacije, itd.

Čak i osnovni SolidWorks 3D CAD softver u Premium verziji ima mogućnost simulacija konstrukcije i delova, ali uz profesionalna rešenja za simulacije metodom konačnih elemenata i simulacije protoka fluida, možete predvideti bilo šta - trajanje konstrukcije, brzinu pečenja, uticaj roštilja i pečenjare na okruženje, itd. 

U sledećem videu demonstrirana je moć SolidWorks simulacija da izračunaju koliko brzo će se ugrejati pivo u konzervi roštilj majstora na jakom letnjem suncu.. Uživajte..

 
 
SolidWorks CAD + CAM = SolidWorks Machinist
Najpovoljniji profesionalni CAD i CAM paket za 2,5 i 3D struganje i glodanje