SolidWorks Inspection - Solfins klijenti
Primena SolidWorks Inspection-a u industriji

Unimet - Kać

SolidWorks Inspection - dodatne Solfins funkcionalnosti

Za kompaniju Unimet iz Kaća je razvijen specijalan softver za potrebe evidencije merenja u proizvodnji. Obzirom da je za operatere u proizvodnji nezgodno unositi vrednosti merenja u excel tabelu i obzirom da ih je teško obučiti za tako nešto, napravljena je aplikacija koja iz baloniranog crteža i excel tabele čita podatke o veličini serije i za svaku kotu na bazi već opisane metodologije automatski govori operateru šta, kada i sa čime meri.

Nabavljeni su tableti sa eksternom numeričkom tastaturom, gde radnici u proizvodnji vrše unos bez ikakve interakcije sa softverom, isključivo preko tastature.

Aplikacija signalizira dobre mere, granične mere i škart. Nakon završenog radnog naloga ili bilo kad u toku izrade moguće je pogledati parameter stabilnosti procesa i XR karte. Takođe je moguće napraviti bilo koji statistički izveštaj na bazi podataka koje imamo u dokumentu.

Odoo text and image block

Metalac AD - Gornji Milanovac

Odoo image and text block

SolidWorks Inspection - dodatne Solfins funkcionalnosti

Pored informacija koje su već unete u plan kontrole prilikom generisanja u SolidWorks Inspection softveru, u aplikaciji za evidentiranje merenja, (aplikacija koja je razvijena za kompaniju Metalac AD), se još preciznije definiše proces izborom identifikacionog broja mašine na kojoj je izvršena operacija kao i identifikacioni broj merila. 

U aplikaciji je posebno definisan i vanredni događaj.

Kada se desi vanredni događaj, operater ima obavezu da ga evidentira i opiše uz pomoć predefinisane vrste vanrednog događaja i unošenja komentara (npr loša mera usled pohabanosti alata).

To je signal operateru da nešto nije u redu sa procesom i da ne bi smeo da nastavi bez provere i ponovnog podešavanja proizvodnog procesa. 

ECAD - MCAD kolaboracija - uputstvo za rad
ECAD - MCAD kolaboracija Altium Designer i SOLIDWORKS softvera