Solfins Californication - SolidWorks konferencija 2018
SolidWorks World (#SWW2018) Los Anđeles

Solfins tim je i ove godine učestvovao u radu Konferencije SolidWorks World – najvećem događaju u svetu CAD, PDM, simulacionih softvera koji organizuje kompanija SolidWorks i okuplja SolidWorks partnere iz 80 zemalja.

Tokom četiri dana, od 4. do 7. februara 2018. godine, grad-domaćin je ponovo bio Los Anđeles u Kaliforniji, odnosno novi Kongresni centar koji ima kapacitet da ugosti preko 5.000 učesnika i više od 200 sesija u okviru događaja.

Solfins tim na SolidWorks World 2018 konferenciji

Odoo CMS - a big picture

Više hiljada SolidWorks fanova okupiralo je centar Los Anđelesa, a i danima kasnije gradom su se mogli videti učesnici događaja koji ponosno nose nove SolidWorks majice, od centra grada do Holivuda na severu i plaža Santa Monike na istoku.

SolidWorks partneri iz celog sveta slušali su predavanja, učestvovali u diskusijama i razmenjivali iskustva u vezi sa SolidWorks proizvodima, novitetima i planovima razvoja u budućnosti. Članovi Solfins delegacije imali su zanimljive razgovore sa kolegama iz Malezije, Brazila, Australije, Koreje, Meksika, Britanije, Nemačke, i naravno, iz SAD i Italije gde je sedište SolidWorks-a za Jugoistočnu Evropu i Mediteran.

Iz dana u dan održavale su se zajedničke opšte sesije sa prvim predstavljanjem noviteta koji se spremaju za novu verziju softvera – SolidWorks 2019 koja izlazi u oktobru, zatim specijalni događaji, stručna predavanja na različite teme u po 20 sala paralelno, i naravno, žurka i veče za dodelu nagrada najuspešnijim SolidWorks partnerima u svetu.

Više puta je istaknuto da upravo evropski region, kom pripada i Srbija, beleži rekordni rast distribucije SolidWorks softvera već nekoliko godina za redom, i jedini može da parira brzorastućim tržištima poput Jugoistočne Azije. Prema trendu, i tokom 2018. godine očekuje se dvocifren rast primene SolidWorks rešenja u industriji, kako u Evropi, tako i u Srbiji.

#SWW2018

Zašto solidWorks ima najveću zajednicu na svetu

Odoo - Sample 1 for three columns

Seminari i stručna predavanja

Sesije su organizovane u više oblika: od opštih predavanja o primeni 3D tehnologija uopšte, do stručnih predavanja za različite SolidWorks promotere i korisnike u celom svetu.

Odoo - Sample 2 for three columns

SolidWorks partneri

Poseban deo konferencije posvećen je proizvođačima koji koriste SolidWorks, ali i kompanijama koje rade prateća rešenja za softver i hardver - SolidCAM, Sindoh, 3D Systems, Formlabs, Markforged...

Odoo - Sample 3 for three columns

Pažnja za želje korisnika

Tokom svih dana konferencije, SolidWorks aplikativni inženjeri slušali su predloge korisnika iz celog sveta za unapređenje specifičnih funkcionalnosti u softveru.

 
 

5.000 SolidWorks fanova

 
 

Glavne SolidWorks sesije

 
 

Dodela SolidWorks nagrada

Partner paviljon 

Na sajamskoj izložbi partnera SolidWorks kompanije predstavljeni su sponzori i kompanije sa kojima SolidWorks tesno sarađuje na razvoju hardverskih i softverskih rešenja koja izvlače maksimum iz softverske platforme i olakšavaju rad inženjerima. 

Tako su svoje radne stanice i druga rešenja za 3D CAD i simulacije predstavile kompanije MicroSoft, Lenovo, Dell, HP i Boxx, i Solfins inženjeri iz IT i podrške imali su više zanimljivih konsultacija za izbor hardvera za naše klijente koji koriste SolidWorks za najzahtevnije računarske operacije kao što su razne simulacije za dizajn proizvoda i alata (Simulation, Flow Simulation, Plastics).

SolidCAM je bio jedan od glavnih sponzora događaja, gde je na svom štandu demonstrirao moć svojih CAM rešenja i iMachining tehnologije, i najavio SolidCAM World koji se ove godine održava od 28. do 30. maja u Tutlingenu u Nemačkoj.

3D štampa na Partner paviljonu

Veliki broj štandova Partner paviljona zauzele su kompanije iz sveta 3D štampe i Solfins tim je sa zadovoljstvom mogao da primeti da na srpskom tržištu i u okruženju nudimo veći deo onoga što je dostupno i industriji u SAD.

Hit događaja bila je vest da će softversko rešenje za 3D štampu koje je razvio 3D Systems biti dostupno kao integrisani deo licence za sve SolidWorks korisnike na održavanju – 3DExpert.

Reč je o moćnom specijalizovanom alatu za dizajn i pripremu modela za aditivnu proizvodnju 3D štampom koje inženjeri mogu da koriste za optimizaciju dizajna, postavku noseće konstrukcije komada prilikom štampe, orjentaciju i pozicioniranje komada na platformi za štampu, raspoređivanje više komada na ploču prilikom serijske proizvodnje, itd.

Jedna od novosti bila je i prezentacija novog Sindoh H 3D štampača radnih dimenzija 400x400x400mm.

Kratka rekapitulacija novosti iz SolidWorks-a:

  • paralelan razvoj SolidWorks desktop, online i hibridnih rešenja tako da svaki korisnik dobije ono što želi, bez primoravanja da odabere određeno rešenje, i bez "kazni" u vidu veće cene ukoliko ne želi da pređe na oblak/cloud verziju

  • ubrzana integracija SolidWorks rešenja sa 3DExperience platformom, kako za potrebe inženjera tako i za "outsource" dodatnih mogućnosti koje pružaju druga Dassault Systemes rešenja - PLM, Delmia, Simulia, itd.

  • puna pažnja za postojeće klijente uz neprekidno usavršavanje rešenja koja već imaju kako bi im rad bio još jednostavniji i efikasniji

  • 3DExperience Marketplace - platforma za razmenu upita i ponuda za usluge i proizvode

  • podizanje My.SolidWorks portala na novi nivo kako bi unapredio korisničko iskustvo i postao još moćnija platforma za razmenu iskustava ali i 3D modela, tutorijala, demoa...

  • dalje zaokruživanje palete softverskih alata prema potrebama savremenih razvojnih i proizvodnih procesa, uključujući CAM, aditivne tehnologije (3D štampa), reverzni inženjering, virtuelnu realnost - uz intezivnu saradnju sa partnerima specijalizovanim za ove oblasti kako bi se isporučio najviši mogući kvalitet...

Novi "featuri" za verziju SW 2019

Iako SolidWorks World nije primarno posvećen detaljima softvera koji su trenutno u završnoj fazi razvoja kako bi bili spremni za intezivna testiranja tokom proleća i leta, tj, za objavu na jesen sa novom verzijom softvera (SW 2019), prikazano je nekoliko trikova koji će biti dodati za sve nove, ali i postojeće klijente na održavanju: efikasnija komunikacija u ranoj fazi razvoja (skiciranja i komentari slobodnim pokretima putem ekrana na dodir), brzinsko rešavanje konflikta delova sastavnice promenom dimenzije samo na spornim tačkama, kreiranje i podešavanje trodimenzionalnih obrazaca šare površina u 3D iz osnovnog modela u svega par klikova (npr za orebrenje gumenog umetka drške alata)...

Nove feature možete pratiti na MySolidWorks portalu pod pojmovima: Save Assembly as Multi Body Part enhancements, Multi-Body Part Interference Checking, External Reference UI improvements, DeNoiser in SOLIDWORKS Visualize, 3D Texturize Body, Partial Chamfer / Fillet, Microsoft Surface Dial, Gesture Sketch Splines, Gesture Sketch Slots, 3D Markups, Virtual Reality (VR) Support...


SolidWorks World u slikama

3D profesionalci i tehnologije iz celog sveta

Solfins Californication

Uživanje u Kaliforniji

Naravno, budući da smo prešli pola sveta, iskoristili smo priliku i da se malo bolje upoznamo sa gradom i da posetimo „prijatelje pečalbare“ koji trenutno „rade“ u Los Anđelesu, konkretno, u legendarnoj dvorani Staples centar, u kojoj je trag ostavio i Vlade Divac, a ove sezone to čini Miloš Teodosić, i tek nekoliko dana i Bobi Marjanović, koje smo gledali uživo nakon drugog dana konferencije, u ponedeljak 6. februara, u pobedi protiv Dalas Maveriksa Dirka Novickog…

Odoo - Sample 3 for three columns

SolidWorks žurka

Trećeg dana konferencije održana je i velika žurka za preko 5.000 posetilaca SolidWorks konferencije.

Odoo - Sample 2 for three columns

Teo i Bobi

Naravno, svratili smo i na NBA meč LA Clippers-a (protiv Dallas-a), da vidimo naše košarkaše Miloša Teodosića i Bobija Marjanovića.

Odoo - Sample 1 for three columns

Venice

Nakon konferencije par dana Solfins ekipa ostala je u Venice Beach-u, na obali Pacifika.

Solfins pozdrav iz LA!

Odoo CMS - a big picture
Solfins druženje u Junkovcu, april 2017
Sportski dan