Mill-Turn & Swiss-type

Programiranje najsavremenijih CNC mašina sa kombinacijom glodanja i struganja

 

 
 

Maksimalno iskoristite vaše Multi-Task CNC mašine, uključujući Swiss-type mašine

Ukoliko posedujete  CNC mašinu sa više vretena ili više revolvera ili planirate kupovinu jedne u budućnosti, SolidCAM može ispuniti Vaše zahteve i potrebe, omogućavajući fleksibilnost i konfigurabilnost u programiranju.

 
 

Multi-Turet i Multi-Spindle CNC mašine

Programirajte multi-turret i multi-spindle operacije sa potpunom sinhronizacijom kretanja vretena i revolvera. Zatim posmatrajte SolidCAM simulaciju obrade u nekoliko različitih faza, kao i transfer sa glavnog u pomoćno vreteno  bez intervencije operatera - Pripremak/šipka ulazi na jednom kraju mapine, dok kompleksni delovi izlaze na drugom kraju mašine bez ikakve intervencije operatera. 

 
 

SolidCAM poseduje napredne programerske alate koju pokrivaju celokupnu gamu Simultanih 4/5-osnih Mill-Turn mašina. Korisnik brzo ovladava programerskim alatima koji su jednostavni i za učenje i za korišćenje.

SolidCAM u potpunosti podržava i Swiss-type mill-turn mašine, uključujući i multi-channel sinhronizaciju.

 
 

Primena revolucionarnog iMachining-a u Mill-Turn obradi 

Sve SolidCAM operacije glodanja i struganja uključujući i revolucionarne iMachining operacije dostupne su za programiranje na mill-turn mašinama.  Svi pokretni elementi (vretena, revolveri, konjic, lineta, kašika, itd..) mogu takođe biti definisani i uzete u obzir prilikom komletene simulacije mašine i provere da li postoji neka kolizija između navedenih elemenata.

Odoo text and image block

Channel Synchronization

  • Skraćenje ciklusnog vremena na viševretenim mašinama

  • Provera kolizije između elemenata na mašni (revolvera i vretena)

  • Skraćenje pripremenog vremena kako u fazi programiranja obrade, tako i na mašini u toku puštanja komada/serije


               Channel Synchronization Manager omogućava simulaciju procesa obrade na ovakvoj vrsti mašina, odnosno precizno definisanje vremena preuzimanja komada, usklađivanje kretanja vretena, koordinacije obrade na glavnom i pomoćnom vretenu korišćenje različitih revolvera Opisan proces se može simulirati i registrovati svaka eventualna kolizija. Optmizicijom kroz sinhronizacioni panel se može drastično redukovati ciklusno vreme što i jeste krajnji cilj kod ovakvih mašina.

Podrška za mnoge multi-tasking funkcionalnosti, kao što su Balanced Rough, Parallel machining, Superimposition and Axes Synchronization, omogućava upravljanej najnaprednijim multi-task CNC mašinama.

Mašinska simulacija sa celokupnim 3D modelom mašine omogućava korisniku vizuelni prikaz celokupnog procesa obrade, pre nego što je komad pušten u rad na samoj mašini.

SolidCAM - Ubrzaj svoje mašine!

Solfins isporučuje konsalting, implementaciju, obuku, podršku, postprocesore...