Mill-Turn & Swiss-type

Programiranje najsavremenijih CNC mašina sa kombinacijom glodanja i struganja

 

 
 

Maksimalno iskoristite vaše Multi-Task CNC mašine, uključujući Swiss-type mašine

Ukoliko posedujete  CNC mašinu sa više vretena ili više revolvera ili planirate kupovinu jedne u budućnosti, SolidCAM može ispuniti Vaše zahteve i potrebe, omogućavajući fleksibilnost i konfigurabilnost u programiranju.

 
 

Multi-Turet i Multi-Spindle CNC mašine

Programirajte multi-turret i multi-spindle operacije sa potpunom sinhronizacijom kretanja vretena i revolvera. Zatim posmatrajte SolidCAM simulaciju obrade u nekoliko različitih faza, kao i transfer sa glavnog u pomoćno vreteno  bez intervencije operatera - Pripremak/šipka ulazi na jednom kraju mapine, dok kompleksni delovi izlaze na drugom kraju mašine bez ikakve intervencije operatera. 


 
 

SolidCAM Swiss Type

SolidCAM poseduje napredne programerske alate koju pokrivaju celokupnu gamu Simultanih 4/5-osnih Mill-Turn mašina. Korisnik brzo ovladava programerskim alatima koji su jednostavni i za učenje i za korišćenje.

SolidCAM u potpunosti podržava i Swiss-type mill-turn mašine, uključujući i multi-channel sinhronizaciju.

 
 

Primena revolucionarnog iMachining-a u Mill-Turn obradi 

Sve SolidCAM operacije glodanja i struganja uključujući i revolucionarne iMachining operacije dostupne su za programiranje na mill-turn mašinama.  Svi pokretni elementi (vretena, revolveri, konjic, lineta, kašika, itd..) mogu takođe biti definisani i uzete u obzir prilikom komletene simulacije mašine i provere da li postoji neka kolizija između navedenih elemenata.

Odoo text and image block

Channel Synchronization

  • Skraćenje ciklusnog vremena na viševretenim mašinama

  • Provera kolizije između elemenata na mašni (revolvera i vretena)

  • Skraćenje pripremenog vremena kako u fazi programiranja obrade, tako i na mašini u toku puštanja komada/serije


               Channel Synchronization Manager omogućava simulaciju procesa obrade na ovakvoj vrsti mašina, odnosno precizno definisanje vremena preuzimanja komada, usklađivanje kretanja vretena, koordinacije obrade na glavnom i pomoćnom vretenu korišćenje različitih revolvera Opisan proces se može simulirati i registrovati svaka eventualna kolizija. Optmizicijom kroz sinhronizacioni panel se može drastično redukovati ciklusno vreme što i jeste krajnji cilj kod ovakvih mašina.

Podrška za mnoge multi-tasking funkcionalnosti, kao što su Balanced Rough, Parallel machining, Superimposition and Axes Synchronization, omogućava upravljanej najnaprednijim multi-task CNC mašinama.

Mašinska simulacija sa celokupnim 3D modelom mašine omogućava korisniku vizuelni prikaz celokupnog procesa obrade, pre nego što je komad pušten u rad na samoj mašini.

SolidCAM - Ubrzaj svoje mašine!

Solfins isporučuje konsalting, implementaciju, obuku, podršku, postprocesore...