Sindoh 3DWOX 30X

Velika i BRZA proizvodna mašina za industrijsku štampu u Solfins 3D Laboratoriji na usluzi za vaše delove

Odoo image and text block

Hiperprodukcija FDM 3D štampom

Prateći zahteve tržišta Sindoh je razvio novu platformu koja ispunjava potrebe nekoliko karakterističnih primena 3D štampe:

  1. proizvodnja velikih serija pojedinačnih komada u jednom procesu

  2. proizvodnja delova velikih dimenzija bez potrebe za sklapanjem

  3. proizvodnja kompletnih sklopova sa delovima različitih veličina u jednom procesu

Kada postoji potreba da se 3D štampa ubrza, ili kada se 3D štampa primenjuje za serijsku proizvodnju ili uslužnu izradu delova i prototipova, velike mašine koje mogu da rade i po nekoliko dana bez intervencije i dodavanja materijala predstavljaju najrentabilnije rešenje.

Tako je nastao Sindoh 3DWOX 30X!

Odoo CMS - a big picture

napravljen da štampa veliko i da štampa mnogo

Velika radna površina

Korisnici često imaju potrebu za štampom većih serija komada manjih dimenzija i tada je sama radna površina ključna. Zato je Sindoh napravio mašinu sa dimenzijama po X/Y osama od 490 i 740 mm!

Visina Z ose po izboru

Standardna visina Z ose kod Sindoh 30X štampača iznosi svega 145mm ali svi korisnici koji žele serijski da proizvode manje komade veće visine ili velike komade velikih gabarita mogu da traže i prilagođavanje mašine svojim potrebama!

Fleksibilna radna površina sa dva lica

Zvuči neverovatno ali novi Sindoh, bez obzira na ogromne dimenzije, i dalje zadržava koncep fleksibilne radne ploče za jednostavno odvajanje delova - i to sa obe upotrebljive strane!

Odoo image and text block

Pravo industrijsko rešenje za proizvodnju tehnologijom 3D štampe

Koncept Sindoh 30X štampača zasnovan je na potrebama serijske proizvodnje i zato je omogućena automatizovana zamena materijala čim se potroši prethodni kotur.

Na štampač može da se montira do 8 koturova bez potrebe da dodajete materijal dok se svih 8 ne potroši, a prazne koturove uvek možete zameniti u toku rada tako da je realativno jednostavno da jedan operater radi i sa desetinu ovolikih mašina.

Napomena: Ovo je jedini štampač do sada gde Sindoh odstupa od koncepta zaštite materijala u kertridžu jer je mašina dizajnirana za intezivnu serijsku proizvodnju gde se materijal brzo troši te bi smeštanje koturova u zaštićene kertridže pravilo probleme i zastoje u dopuni materijala a zbog kratkog perioda izlaganja materijala pre nego što se potroši ne bi se dobio nikakav vidljiv dodatni kvalitet štampe (što u manje intezivnoj eksploataciji nije slučaj).

Brzo, brže... SIndoh!

Brzina štampe 300mm u sekundi!

Kada želite da proizvodite zaista velike komade i najvažnija vam je brzina, novi Sindoh 30X omogućava zaista brzu štampu - sa maksimalnom brzinom od neverovatnih 30cm u sekundi.

Potpuna fleksibilnost u radu

Pored izbora brzine kretanja glava štampača, možete birati i finoću (i samim tim i brzinu štampe) između slojeva po Z osi od 0,05 do 0,4 mm, i dimenzije dizni od 0,4 do 0,6.

Dve nezavisne glave štampača

Kao kod Sindoh 2X i 7X, i Sindoh 30X dodatno omogućava štampu u dva materijala sa dve glave koje rade nezavisno.

Odoo image and text block

Standardna Sindoh paleta materijala

Predviđeni kvalitet Sindoh štampe može se postići samo u kombinaciji Sindoh mašina i kvalitetnijih FDM materijala, to jest filamenata. Ovo pravilo važi i za Sindoh 30X.

Poslednjih godina na ovoj mašini najviše koristimo Flashforge materijale koje možete videti i na našoj web prodavnici:

FDM materijali >

Proces 3D štampe na Sindoh 30X mašini

sve isto kao pre, samo potpuno drugačije!

 
 
Odoo - Sample 1 for three columns

Postavka u softveru

Poznata jednostavnost Sindoh softvera primenjena je i za ovaj štampač - jednostavno pozicionirajte komad, duplirajte, orjentišite, namestite napredne opcije ako želite..

Odoo - Sample 2 for three columns

Dopunite materijal

Koturi materijala smešteni su iznad štampača tako da i vizuelno može da se prati njihova upotreba i raspoloživo stanje za dopunu..

Odoo - Sample 3 for three columns

Informacije za praćenje 3D štampe

Definišite parametre štampe i informacije o rasporedu materijala kako biste imali precizne informacije o napretku štampe i potrošnji materijala sa bilo koje lokacije.

Odoo - Sample 1 for three columns

Automatsko uvlačenje materijala

Kada ste sve postavili, kao i svi ostali Sindoh uređaji, i ova mašina će automatski uvući filament do ekstrudera i dizne (plava nit u belim kanalima za vođenje materijala do glave štampača).

Odoo - Sample 2 for three columns

Pustite Sindoh da radi na miru

Ne morate strepeti u kom sloju će doći do problema, čekati nervozno da prekinete štampu kad nešto pođe po zlu, već prosto radite svoje poslove dok Sindoh 30X radi svoj posao - pouzdano i ravnomerno..

Odoo - Sample 3 for three columns

Testirajte mašinu do krajnjih granica

Desktop mašine nisu konstruisane da trpe jače vibracije, i znatno im skraćujete vek ako neprekidno rade na većim podešavanjima brzine. 30X standardno radi na 3-5 puta većim brzinama.

Odoo - Sample 1 for three columns

Jednostavnost Sindoh radne ploče

Radna ploča na Sindoh 30X jednako lako se odvaja kao i na manjim 3D štampačima, a zbog svoje fleksibilnosti jednostavno ćete je izvući iz mašine zajedno sa završenim komadom.

Odoo - Sample 2 for three columns

Prelomi preko kolena!

Postavite radnu ploču na sto i preko ivice stola "prelomite" fleksibilnu Sindoh radnu površinu i ona će se jednostavno odvojiti od komada - a istog trenutka je spremna za povratak u mašinu za novi zadatak..

Odoo - Sample 3 for three columns

Komad spreman za ugradnju

Osim jednostavnog uklanjanja potkonstrukcije koja se štampa tamo gde je potrebno, Sindoh komadima ne treba nikakva naročita dorada. Naravno uvek možete šmirglati, lakirati i farbati delove ako imate potrebu za tim.

Odoo - Sample 2 for three columns

Odlični detalji na svim površinama

Na slici iznad obratite pažnju na otvore i utisnuta slova i brojeve na bočnoj strani komada - to je preciznost koja nije tu samo da da lepe komade, već i zato da demonstrira homogenost i kvalitet 3D štampe na Sindoh mašinama.

Odoo - Sample 3 for three columns

Precizna geometrija u traženim dimenzijama

Kod velikih komada gde mogu da se pojave i velike dilatacije naročito je važno imati kvalitetnu mašinu koja pomoću softvera sebi definiše najbolji režim rada da dobijete preciznost i dimenzije koje su vam potrebne.

Odoo - Sample 1 for three columns

Robusni komadi male mase

Saćasta ispuna komada obezbeđuje malu masu ali sami komadi mogu da trpe i velika opterećenja i dodatne aplikacije - uklapanja, lepljenja, spajanje zavrtnjevima, dodavanje elemenata od metala za spajanje sa nekom većom konstrukcijom, itd.

 
 

Solfins SEMINAR

Sindoh 30X - Sve o mašini

Za više detalja o 30X štampaču, njegovom hardveru i primeni, pogledajte naš video seminara gde smo preneli i neka naša iskustva u korišćenju ove mašine u našoj Laboratoriji za 3D štampu u Beogradu:

Odoo image and text block

Sindoh 3DWox 30X

Specifikacije mašine:

  • Radna zapremina: 490 x 740 x 145 mm

  •  Broj koturova materijala: 8 komada

  • Maksimalna brzina štampe: 300mm/s

  • Rezolucija štampe (Z-osa): 0,05-0,4mm

  • Materijali: Flexible, PLA, ABS, ASA

  • Potkonstrukcija koja se lako uklanja: Da (PVA)

  • povezivanje na mrežu - industrijski priključak PCE 2132-6


Traži ponudu uslužne štampe >