SolidCAM moduli

Sve što je potrebno da pokrenete vašu mašinu

Ako mislite da je svejedno kako programirate vaše mašine, pozovite nas da uradimo test komad kod vas!

2.5D Milling - dvoipoosno glodanje

Osnovni modul na koji se nadovezuju svi ostali glodački moduli

Prema statistikama, preko 75% svih delova u mašinogradnji koji se obrađuju glodanjem se mogu svrstati u prizmatične delove i 2.5 osna obrada je najčešće sve što vam je potrebno za definisanje tehnologije obrade za ovu klasu delova. Ovakva obrada se karakteriše simultanim dvoosnim kretanjem u ravni (XY ravan), dok je kretanje po trećoj osi (Z osa) poziciono. Podržava profilno glodanje, izradu džepova i žljebova, pravilnih konusnih površina ili površina pod nagibom, kao i bušenje. Dodatna opcija u okviru ovog modula je automatsko prepoznavanje džepova i otvora sa definisanjem tehnologije za pomenute tehnološke forme. To znači da SolidCAM može da uskladišti znanje po kome će kad prepozna otvor prečnika 30mm, automatski definisati poziciju i dubinu obrade za zabušivač, burgiju manjeg prečnika, burgiju većeh prečnika i razvrtač, ukoliko je otvor tolerisan. Ako na, recimo, ploči koju obrađujemo imamo preko 100 otvora različitih prečnika i dubina, SolidCAM će definisati kompletnu tehnologiju obrade za manje od 5 minuta

Odoo - Sample 1 for three columns


Odoo - Sample 2 for three columns


Odoo - Sample 3 for three columns


3D Milling (HSM/HSS) - troosno glodanje

Simultana troosna obrada za najzahtevnije geometrije

Troosna simultana obrada kompleksnih delova i složenih trodimenzionalnih površina. SolidCAM u svom HSM (High Speed Machining) modulu obezbeđuje veliki broj strategija grube i završne obrade kojima se na optimalan i najbrži način može dobiti visok kvalitet obradjene površine i visoka efikasnost kod grube obrade, kada je potrebno ukloniti veliku zapreminu materijala. Nalazi široku primenu u izradi složenih kalupnih ploča za sve vrste livenja, u izradi elektroda za elektroerozionu obradu, pri izradi prototipova, u avio i automobilskoj industriji. Specijalnizovane HSS operacije za lokalnu obradu površina daju potpunu kontrolu nad putanjom alata i kao posledica toga dobija se nenadmašan kvalitet obrađene površine.

Odoo - Sample 1 for three columns


Odoo - Sample 2 for three columns


Odoo - Sample 3 for three columns


5-axis Milling - Simultno petoosno glodanje

Kada kupite petoosnu mašinu, iskoristite njen pun potencijal

Ovakav pristup obradi je postao sve popularniji sa potrebom za smanjenjem vremena obrade, boljim kvalitetom završne obrade, povećanjem životnog veka reznog alata, kraćim vremenom pripreme i broja stezanja. SolidCAM vrlo uspešno objedinjuje sve navedene zahteve i zajedno sa alatima za kontrolu kolizije i simulaciju mašine, obezbeđuje kompletno softversko rešenje za programiranje 5-osnih CNC mašina. Inteligentne i moćne strategije petoosne obrade omogućavaju korišćenje SolidCAM softvera u obradi delova sa vrlo kompleksnom geometrijom, kao što su: jezgra i kaviteti kalupnih ploča, avio-delovi, rezni alati, lopatice turbina i propelera. Opcija za realnu simulaciju kompletne CNC mašine, omogućava proveru eventualne kolizije samog reznog alata i nosača alata sa ostalim komponentama mašine kao što su radni sto, glavno vreteno, stezni pribor, itd.

Turn-Mill - kombinacija struganja i glodanja

Kada se ne zna da li je mašina strug ili glodalica?

SolidCAM softver poseduje jedistvene operacije za obradu cilindričnih delova i programiranje svih tipova strugova.

Najnoviji trendovi u proizvodnji su primena CNC mašina koje kombinuju strugarsko glodačke operacije na jednoj mašini, čime se skraćuju ciklusna vremena obrade i povećava tačnost eliminacijom dodatnih stezanja. SolidCAM u potpunosti prati taj trend i omogućava programiranje svih tipova multifunkcionalnih CNC mašina. Takođe SolidCAM nudi simulaciju kompletne kinematike ovakvih mašina sa sinhronizacijom svih podsistema mašine tokom kompleksnih obrada, gde se istovremeno izvode gruba i fina obrada struganjem, obrada prednje strane dela u glavnom vretenu i zadnje strane u pomoćnom vretenu itd.