Industrijske mašine i oprema

industrial equipement

Odoo CMS - a big picture

Suština četvrte industrijske revolucije je u prisvajanju globalnih i lokalnih socijalnih trendova kako bi se iz korena re-definisalo kako se stvari prave. Današnji potrošači su zahtevni i žele nešto više od samog proizvoda - žele personalizovano i kvalitetno korisničko iskustvo!

Kompanija Dassault Systemes je lider u polju upravljanjem životnim ciklusom proizvoda i na inovativan nacin se bavi problematikom Industrije 4.0. Napravljena je platforma na kojoj je obezbedjen set alata iz različitih brendova kompanije (Catia, Enovia, Delmia, Simulia) od kojih svaki ima jednu od četiri osnovne funkcije:

 1. Upravljanje

 2. 3D Modeliranje

 3. Analiza

 4. Poslovno izveštavanje.


3DEXPERIENCE u razvoju i proizvodnji mašina i opreme

Od ideje do isporuke

Korišćenjem aplikacija iz ovih setova pokriven je svaki segment od inicijalnog razvoja do proizvodnje, prodaje i post-prodaje. Ime platforme je 3Dexperience platforma i kao što joj ime kaže u njenoj srži je 3D informacija.

Svaki proizvod počinje sa konceptom i potrebno je sakupiti informacije sa tržišta i obezbediti širem auditorijumu da debatuje i komunicira o budućem proizvodu i njegovim željenim funkcijama.

Platforma poseduje podsistem za "upravljanje idejama" i preusmerava neformalnu komunikaciju sa email klijenta na internu socijalnu mrezu vase kompanije. Odabrane i odobrene ideje postaju budući projektni zahtevi i dalje se prate funkcijom platforme za upravljanje projektima (project management) dodeljuju im se adekvatni resursi i kreće se u detaljnu razradu ideje i prototipa proizvoda.

Zavisno od proizvoda prototip može biti fizički ili virtuelni korišćenjem aplikacija iz seta za Analizu i simulaciju. Nakon dalje verifikacije i konačne izrade fizickog prototipa moze se izvršiti odobrenje za razradu detaljne dokumentacije. Ova faza najčešće uzima najviše vremena u celom razvojnom ciklusu jer je potrebno kreirati veliku količinu komercijalne i tehničko-tehnološke dokumentacije.

Ukoliko je primenjivan 3D PMI (Product Manufacturing Information) pristup ili poznatiji pod terminom MBD (Model Based Definition) u ovoj fazi je onda samo potrebno izvršiti proveru, overu i generisanje 3D PDF dokumentacije koja će dalje biti distribuirana u papirnoj formi u proizvodnju ili dobavljačima.

Primenom MBD pristupa Avio i Auto industrija već godinama skraćuje ciklus uvodjenja novih proizvoda i red je da takav oproban pristup primene, na sebi svojstven način, proizvođači mašina i opreme.

Aplikacije za upravljanje projektima koja povezuju zadatke i aktivnosti sa razvojem proizvoda i opreme radi statusa i procene u realnom vremenu.

Podržan strukturni top-down pristup upravljanju projektima kao i agilni bottom up pristup ka kontinualnom planiranju

Sve na jednom mestu - Digitalni kontinuitet

Kompletna specifikacija na jednom mestu bez dupliranja informacija.

 • elektro kabliranje

 • softver za PLC

 • mehaničke i elektro komponente

 • logički podsistem

 • tehnička dokumentacija

 • korisnička uputstva

 • analize i simulacije kinematike

 • strukturne analize i simulacije

 • varijante i konfiguracije


 

 
 

Video prezentacija kompletnog rešenja.


Kontaktirajte nas>>

 

 
 

Konfigurisanje dokumentacije (kada je inženjerski uređena i definisana spram mogućnosti konfiguracije)


Kontaktirajte nas>>

 

 
 

3D Konfigurator vaše opreme


Kontaktirajte nas>>

 

 
 

Kompletno rešenje u web tehnologiji.


Kontaktirajte nas>>