SOLIDWORKS Composer

Kreiranje interaktivnih uputstava brzo, lako i jednostavno

Composer korisnici u Srbiji >>

Napravite interaktivnu dokumentaciju

Odoo image and text block

Unapredite korisničko iskustvo

SOLIDWORKS Composer je usko specijalizovan softver za kreiranje uputstava za servisiranje i montažu, interaktivnog marketinškog materijala, pa čak i kataloga rezervnih delova koji se može integrisati na websajt i internet prodavnicu.

Jednostavnost i intuitivnost SOLIDWORKS Composera, omogućavaju i netehničkim korisnicima da kreiraju interaktivni sadržaj korišćenjem postojeće 3D CAD dokumentacije.

 
 

Osnovne mogućnosti

Izlazne publikacije

SOLIDWORKS Composer korišćenjem ilustracija najvišeg kvaliteta kreiranih od postojećih CAD fajlova omogućava prikazivanje procesa montaže, demontaže i servisa proizvoda. U sam softver ugrađeni su interaktivni 2D i 3D elementi koji kroz jedan klik postaju nezamenljiv deo svakog tehničkog uputstva.

Sa kvalitetnim 3D prikazima i ilustracijama redukuju se ili čak eliminišu tekstualna uputstava koja su nejasna, dvosmislena i zahtevaju često ažuriranje i prevođenje za strana tržišta. Ovim se povećava zadovoljstvo krajnjih korisnika i smanjuje broj servisnih poziva.

Katalozi rezervnih delova

Katalozi rezervnih delova kreirani korišćenjem SOLIDWORKS Composera omogućavaju kreiranje 2D i 3D sadržaja koji pruža interaktivnost u vidu kretanja od glavnog sklopa proizvoda do individualne komponente. U katalog rezervnih delova se u vidu sastavnice mogu integrisati i osnovne informacije o rezervnim delovima kao što su oznaka, cena, potrebna količina... Sastavnica je dinamička, pa će korisnik na svakom hijerarhijskom nivou proizvoda imati prikazane samo potrebne informacije.

Marketinški materijal

Korišćenjem funkcionalnosti SOLIDWORKS Composera proizvod je moguće prikazati dinamički u drugoj boji, različitoj konfiguraciji, položaju... Na ovaj način ostvaruje se poboljšanje korisničkog iskustva, bolje upoznavanje kupca sa proizvodom i prikazivanje funkcionalnosti koje izdvajaju proizvod u odnosu na konkurenciju.

Integracija sa web sajtom

Integracijom interaktivnog SOLIDWORKS Composer sadržaja na websajt ostvaruje se poboljšanje korisničke usluge, kvaliteta marketinškog materijala kao i dostupnosti tehničke dokumentacije. Migracijom složenih štampanih uputstava na web, ostvaruje se značajna ušteda vremena i novca.

Katalog rezervnih delova kreiran u SOLIDWORKS Composeru može se integrisati i sa internet prodavnicom, pa kupac na jednom mestu može kupiti rezervni deo i upoznati se sa načinom njegovog servisiranja.

Ilustracije najvišeg kvaliteta

Korišćenjem SOLIDWORKS Composera mogu se kreirati i vektorski prikazi u *.SVG formatu koji su izuzetno pogodni kao web sadržaj jer u toku skaliranja vektorske ilustracije ne dolazi do gubitka u kvalitetu prikaza. SOLIDWORKS Composer može kreirati i rasterske prikaze proizvoda u *.JPG formatu.

Composer sadržaj se može izvesti u preko 10+ različitih formata.

Uputstvo za montažu proizvoda

Katalog rezervnih delova integrisan na websajt

 
 

Marketinški materijal kreiran u SOLIDWORKS Composeru

Osnovne funkcionalnosti

Kreiranje uputstva još u procesu razvoja

Integracija SOLIDWORKS Composera sa SOLIDWORKS 3D CAD-om omogućava da se sve izmene na proizvodu kroz nekoliko klikova reflektuju i na sadržaj kreiran u SOLIDWORKS Composeru. Na ovaj način SOLIDWORKS Composer sadržaj kreiran u ranom procesu razvoja može se brzo uskladiti sa najnovijom verzijom proizvoda kreiranog u SOLIDWORKS 3D CAD-u.

Ova funkcionalnost SOLIDWORKS Composera omogućava paralelni rad na tehničkim uputstvima sa procesom razvoja, ostvarujući uštede u vremenu i novcu u odnosu na tradicionalan proces gde se uputstva izrađuju nakon što su mašine i proizvodi već proizvedeni.

Podrška za veliki broj CAD fajlova

SOLIDWORKS Composer je softver koji može da čita i koristi fajlove ne samo SOLIDWORKS 3D CAD softvera, već se koristi i u firmama koje kao primarni CAD alat koriste softvere: CATIA, Pro/Engineer, Creo, Autodesk Inventor. Takođe se mogu koristiti fajlovi u neutralnim formatima za razmenu, kao što su STEP i IGES.

Nezavisno softversko rešenje

SOLIDWORKS Composer je nezavisno softversko rešenje koje se može koristiti nezavisno od 3D CAD softvera. Zahvaljujući ovoj karakteristici, mogu se ostvariti značajne novčane uštede jer osoba zadužena za kreiranje uputstva nema potrebu za složenim i skupim 3D CAD softverom.

Softver jednostavan za korišćenje

Kao i sadržaj koji kreira, SOLIDWORKS Composer je softversko rešenje jednostavnog i intuitivnog interfejsa, koji čini softver dostupnim i netehničkim korisnicima. Uz samo nekoliko dana obuke, korisnik može kreirati profesionalan sadržaj spreman za publikaciju na websajtu.

Znate šta vam je potrebno?

klikom na dugme dobijate željenu informaciju

Zatraži ponudu >>

Želiš da postaneš napredan korisnik?

Odoo image and text block

Prijavi se za Composer obuku već danas!

Sertifikovani Solfins predavači pobrinuće se da stekneš nova industrijski relevantna znanja i veštine u SOLIDWORKS Composer softveru. Rezerviši svoje mesto već danas i unapredi svoju karijeru.

Rezerviši svoje mesto >>