Kako kupiti 3D štampač i skener?

Ne kupujete samo mašinu - Uvodite novi proces u firmu!

Mogućnosti tehnologija 3D štampe i skeniranja su takve da otvaraju potpuno novi nivo efikasnosti i profitabilnosti kada se pravilno odaberu, implementiraju i primene u svakodnevnom radu. 

Zato nije suština u hardveru, ili softveru, već u definisanju kompletne uloge procesa, organizaciji, obuci i podršci, održivom snabdevanju potrošnim materijalima i delovima, itd. 

Treba vam PARTNER!

Kako izabrati 3D hardver

Put do savršenog 3D štampača i 3D skenera

Primena

Razvoj, proizvodnja, marketing

Jednostavno - sagledajte gde vaš biznis može da profitira od primene 3D štampe i skeniranja.

Dimenzije

Detalj i/ili Brzina

Dimenzije i nivo detalja utiču na cenu ali i na brzinu ciklusnih vremena koja želite da postignete.

Tehnologija

Novo iskustvo i znanje

Sagledajte mesto 3D štampe i 3D skeniranja u okviru vaših tehnoloških resursa i potreba.

Investicija

Izračunaj ROI

Koliko ćete radnih sati uštedeti, koliko novih poslova otvoriti, koliko ćete ubrzati sklapanje ugovora.

Vodič za kupovinu 3D štampača i 3D skenera

Da se vaša investicija ne pretvori u noćnu moru

Prvi korak

Izaberite partnera

Uređaji za 3D štampu i 3D skeniranje biće ključan deo vaših razvojnih i proizvodnih procesa u narednim godinama, i jedna od presudnih tehnologija koja će vašem biznisu doneti komparativnu prednost.

Veliki značaj u poslovanju donosi i veće rizike, ali koje možete da minimalizujete izborom partnerske kompanije koja je dugo na tržištu, koja kontinuirano investira u razvoj ovog biznisa i strateški je opredeljena da na tržištu isporuči:

1. stučni konsalting za izbor tehnologije, materijala, uređaja

2. partnerststvo sa vodećim svetskim brendovima

3. brzu isporuku hardvera, materijala i softvera

4. integraciju hardvera sa drugim softverskim rešenjima za razvoj i proizvodnju

5. kontinuiranu tehničku podršku, obuku i servis

6. uslugu specijalnih tipova štampe za koje vam se ne isplati da ulažete u uređaje...

O Solfinsu >

Foto: Solfins tim na Sajmu tehnike, Beograd 2018.


Drugi korak

Ko su im klijenti?

U praksi vrlo često srećemo klijente sa negativnim iskustvima vezano za 3D štampu i skeniranje, bilo da su investirali u amaterske DIY uređaje koji ne mogu da isporuče kvalitet potreban u industriji, bilo da su koristili usluge firmi koje takve uređaje (ili "no-name" materijale) koriste za uslužnu izradu modela i komada. 

Solfins klijenti su vodeće kompanije na tržištu koje nemaju vremena za igru i više neuspešnih iteracija dok se (slučajno) ne dođe do komada koji "liči" na ono što je potrebno. 

Solfins isporučuje profesionalne uređaje, profesionalne materijale i profesionalnu uslugu 3D štampe i skeniranja koji su industrijski standard u celom svetu i koji garantuju kvalitet komada i preciznost geometrije.

Solfins reference >

Foto: Žurka tokom Solfins seminara za klijente, Beograd 2017.Treći korak

Proučite tehnologije i materijale

Neke standardne materijale možete dobiti direktno tehnologijom 3D štampe (PLA, ABS, titanijum, industrijski čelici i neke superlegure kobalta, itd), ali veliki deo materijala dostupnih standardno u 3D štampi razvija se specijalno za određenu namenu (pa i određenog klijenta).

Isto tako, uporedite dostupna rešenja za 3D skeniranje, njihovu brzinu, preciznost, uslove za rad i cenovni opseg kako biste odredili koji od njih ispunjava vaše zahteve.

Solfins na sajmovima i seminarima u celoj Srbiji uživo predstavlja više uređaja za skeniranje i tehnologija 3D štampe, a uvek možete zakazati sastanak i u našoj Laboratoriji za 3D štampu i reverzni inženjering pogledati uređaje, materijale, uzorke kako biste napravili pravi izbor za vašu investiciju.


3D štampa - Vodič za početnike >

Materijali za 3D štampu >

Karakteristike 3D skenera >Četvrti korak

Proučite uređaje

Kada znate koja tehnologija i koji materijali daju karakteristike koje su vama neophodne vreme je da se pozabavite konkretnim uređajima.

Izbor je veliki (u nekim slučajevima praktično je nemoguće ispitati stotine dostupnih rešenja), ali ukoliko pratite ovde navedene korake situacija će se raščistiti veoma brzo...

Prednost u kupovini hardvera za 3D štampu i reverzni inženjering danas jeste i u tome što su brojne informacije dostupne i direktno od strane (ozbiljnih) proizvođača, gde možete dobiti primere upotrebe i detaljne specifikacije za parametre koji su ključni za vaše potrebe.

Kada postoje neki specijalni zahtevi može se raditi uslužna probna 3D štampa, ili konsultovati tehnička podrška proizvođača za najpouzdanije ažurirane informacije.

U tom smislu, isporuka uređaja najpoznatijih svetskih brendova potpuno je transparentna u pogledu specifikacija, mogućnosti, ali i visine investicije i troškova eksploatacije.


Peti korak

Da li proizvođač hardvera ima budućnost

Svake nedelje u medijima se izveštava o novoj, revolucionarnoj tehnologiji 3D štampe i skeniranja, ali... ALI...

Vaša investicija treba da bude obezbeđena i otporna na rizike, a rizici su u ovoj oblasti brojni:

1. dobro izreklamirano novo "revolucionarno" rešenje stvara utisak da su svi problemi pokriveni, ali tek praksa pokazuje nedostatke (brojne manje, ali i neke nepremostive, za smisleno korišćenje)

2. nesolventnost i nestanak proizvođača usled nezainteresovanosti tržišta za njegovo rešenje

3. loša tehnička podrška i servis proizvođača koji se zapravo bave sastavljanjem delova...

4. napuštanje tehnologije, uređaja ili materijala koji su ranije isporučili, i prestanak bilo kakvih isporuka podrške i softvera odmah nakon isteka prvog garantnog roka.

Solfins je partner kompanije 3DZ Italia, jednog od najvećih evropskih distributera u oblasti 3D štampe i reverznog inženjeringa, što nam omogućava direktnu komunikaciju sa vodećim proizvođačima hardvera u svetu koji su na tržištu prisutni i po više od 30 godina, i čiji uređaji predstavljaju industrijski standard u svom domenu.

Uz stabilne kompanije proizvođače nema rizika za vaš biznis!

3D Systems >

Markforged >

Sindoh >

Artec 3D >

Geomagic >

Šesti korak

Videli ste sve, zanima vas konkretna cena i brza implementacija?

Iako nam nije teško da vam mi detaljno objasnimo sve što smo vam u prethodnim koracima ukazivali, smatramo da ćemo biti ravnopravniji u razgovoru, kada vi već znate dosta toga.

Svakako da u razgovoru možemo sve to da ponovimo, ali bi i vama bilo korisnije ako sastanak iskoristimo za predstavljanje svih detalja, odgovore na konkretna pitanja, opcije, cene i analizu povraćaja investicije...

Sve vam je jasno samo vas zanimaju cene?


Pošaljite upit i brzo ćemo vas zvati za sve detalje...

Solfins 3D Print

3D štampači, 3D skeneri, 3D softveri i usluge

Solfins 3D Kompanija ima 3 kancelarije, 30+ zaposlenih i 300+ klijenata!

Saznajte šta možemo da učinimo za vaš biznis - Pošaljite upit!