Materijali za 3D štampu

Odaberite prave materijale za vaše potrebe

Saznajte koje materijale (koje već koristite) možete dobiti i u tehnologiji 3D štampe i upoznajte standardne proverene materijale koji su dostupni samo u tehnologiji 3D štampe...

Mapa materijala za 3D štampu

Šta treba znati o materijalima za 3D štampu

Standardni materijali

Isti koje već koristite

U standardnu ponudu tehnologije 3D štampe spadaju materijali kao što su PLA ili ABS, zatim razni metali ili industrijske legure (titanijum, čelici, superlegure kobalta, itd).

Specijalni materijali

Novi (zamenski) materijali

Zbog karakteristika tehnologije, veliki broj materijala razvijaju i proizvode proizvođači uređaja na kojima će se oni koristiti kako bi hardver i softver isporučili najbolje moguće komade. 

Tehnologija 3D štampe

Uticaj hardvera

Najveći broj standardnih materijala isporučuje FDM tehnologija (PLA, ABS) ili metal štampa (titanijum, industrijski čelici, itd), dok SLA, MJP, SLS imaju svoje specijalne materijale.

Razvoj tehnologije

Rizici investicije

Svakog meseca novi materijali izlaze na tržište, ili novi uređaji za materijale koji do sada nisu bili lako dostupni za 3D štampu. Ali, ovde treba paziti na rizik od neispitanih rešenja.

Imaš 3D štampač i treba ti materijal?

Naruči profesionalne materijale u Solfinsu!

Tipovi materijala za 3D štampu

DOKAZANI MATERIJALI KOJI GARANTUJU KVALITET

Odoo - Sample 3 for three columns

3D štampa metala

Direktna proizvodnja metalnih komada, sa ili bez dodatne obrade, ali i štampa komada dizajniranih bez ikakvih ograničenja u pogledu geometrije i tehnologičnosti obrade za vrhunske proizvode.

Odoo - Sample 2 for three columns

3D štampa kompozita

Armiranjem komada fiberglasom, kevlarom ili karbonom postižu se mehaničke karakteristike komada koje prevazilaze aluminijum, za funkiconalne prototipove i krajnje proizvode.

Odoo - Sample 1 for three columns

3D štampa plastike

Tipovi plastičnih materijala za 3D štampu variraju od standardnih tehničkih plastičnih masa kao što su ABS ili poliamid, preko elastomera, do polimernih materijala specijalizovane namene.

Odoo - Sample 1 for three columns

3D štampa u punom koloru

Direktno proizvodite komade u punoj boji, sa mogućnošću primene kompletnog spektra na jednom komadu. Izbor boja na specijalizovanim uređajima dostupan je u CMY i CMYK paleti boja.

Odoo - Sample 2 for three columns

3D štampa livačkih modela

Za juvelirnice, ordinacije i livnice 3D štampa livačkih modela od plastike i livačkog voska omogućava direktnu izradu komada i drastično skraćenje procesa proizvodnje.

Odoo - Sample 3 for three columns

Uslužna 3D štampa u Solfinsu

 U Solfinsu možete odmah poručiti 3D štampu svojih modela, sa ili bez usluga inženjeringa ili reverznog inženjeringa, u četiri različite tehnologije, i još više podvarijanti samih materijala i boja. 

Usluga 3D štampe >

Izaberi materijal prema proizvođaču

Najbolja rešenja za 3D štampu na jednom mestu

3D SYSTEMS

Najveći izbor materijala svih vrsta

(klikni na sliku)



MARKFORGED

Metal, kompoziti i poliamid

(klikni na sliku)


FLASHFORGE

3D štampa filamentima i rezinima

(klikni na sliku)


SINDOH

Standardni plastični filamenti

(klikni na sliku)