SolidWorks Toolbox i Smart Components

Baza Standardnih delova i pametne komponente

 
 

SOLIDWORKS Toolbox

Baza Standardnih delova

Segment SolidWorks-a, koji sadrži sveobuhvatnu bazu standardnih delova, skup analiza i proračuna mašinskih delova, mogućnost kreiranja bregastih mehanizama. Prestanite da vodite računa o dimenzijama standardnih komponenti, jer SolidWorks automatski ubacuje odgovarajući zavrtanj u sklop, zajedno sa podloškama i navrtkama, vodeći računa o standardu, dužini i prečniku, na bazi rupa koje su prethodno definisane na delovima. Fantastična mogućnost koju pruža SolidWorks je da se sve rupe u sklopu popune automatski odgovarajućim zavrtanjskim vezama, koristeći veštačku inteligenciju koja je u program ugrađena (Smart Fasteners Technology).

U okviru implementacije firma Solfins može za vas da kreira biblioteke delova koje su usklađene sa vašom službom nabavke ili informacionim sistemom. Na ovaj način nakon završetka konstrukcije ili proizvoda izlazna sastavnica daje dovoljan skup informacija bilo kome u firmi.

 
 

Smart Components

Pametno i automatsko postavljanje standardnih delova 

Ovo je tehnologija koju za sada jedino nudi SolidWorks i predstavlja mogućnost da standardne delove iz naše baze definišemo ne samo sopstvenim osobinama već i načinom ugradnje i povezivanja sa drugim delovima sklopa, pa ubacivanjem „pametne“ komponente u projekat ona odmah nalazi svoje mesto povezujući se (zavrtnjima, spojnicama itd.) sa ostatkom modela, ili urezuje rupe za navoje, žljebove i sl. da bi se pravilno ,,ugradila”.

Npr. „pametan” kuglični ležaj prilagođava prečnik osovine svom unutrašnjem prečniku i dodaje tolerancije i tehnološke parametre, koji se pri izradi tehničke dokumentacije automatski prikazuju na crtežu, što inženjera oslobađa napornog posla.