SolidWorks ELECTRICAL 3D Add-In
Veza između SolidWorks 3D CAD i Electrical Schematic Professional softvera
Odoo image and text block

SOLIDWORKS Electrical 3D kao softver zapravo je dodatak (Add-In) na već poznati SOLIDWORKS 3D CAD softver.

Electrical 3D omogućava pristup Electrical Schematic Professional projektima kako bi uvezao komponente u mehanički 3D sklop i, koristeći poznate SOLIDWORKS Routing alate, automatski rutira kablove i provodnike sinhronizovano prema 2D šemi.

Zašto koristiti Electrical 3D?

Zato što i vaši proizvodi imaju tri dimenzije!

Kolaboracija elektro i mašinskih timova

SOLIDWORKS Electrical 3D rešava potrebe timova sa više korisnika iz različitih profesija koji treba sinhronizovano zajedno da rade u jednom okruženju kako bi izbegli probleme sklapanja elektro i mašinskih projekata u poodmaklim fazama razvoja. Konkretno, Electrical 3D koristi da lako implementiraju klasične elektro šeme iz Electrical Schematics u 3D model urađen u SolidWorks 3D CAD softveru. 

Sinhronizacija rada u realnom vemenu

SOLIDWORKS Electrical 3D sinhronizuje podatke projekta u realno vreme, u oba smera (Electrical > SolidWorks i SolidWorks > Electrical), to jest iz 2D šema u 3D model i obratno. Sinhronizacija je ključna kako bi u svakom trenutku svi angažovani projektanti radili sa ažurnim podacima drugog tima.

Elektoprojektovanje u 3D CAD okruženju

Simultani rad elektro i mašinskih inženjera na nekim tipovima projekata može biti toliko značajan za uspeh projekta da je neophodno raditi direktno u 3D modelima. Electrical 3D omogućava da se elektro šeme direktno integrišu u 3D CAD model u realnom vremenu i da se tu, u 3D modelu, omogući postavljanje, uklanjanje ili zamena elektro komponenti.

Automatsko rutiranje

SOLIDWORKS ima dobro poznat efikasan sistem automatskog rutiranja koji je ovde u službi elektroprojektovanja za žice, kablove i kablovske snopove i setove direktno u 3D CAD modelu.

Elektro-kabliranje (Harness Design)

SOLIDWORKS Electrical 3D obezbeđuje savremeni softverski alat za virtuelno kabliranje velikih i složenih kablovskih setova za isporuku i dalju ugradnju u proizvode. Jednom kada je kompletan snop dizajniran u 3D modelu Electrical 3D će ove podatke iskoristiti da isporuči detaljne crteže i šeme koji uključuju balonirane sklopove, table i stolove za montažu ili krojne liste, kao i kompletnu BOM dokumentaciju.

Planiranje projekata ugrađenih (Embedded) sistema

SOLIDWORKS Electrical 3D ujedno je i dobar alat za planiranje elektroinstalacija u proizvodima, odnosno za planiranje njihove proizvodnje, načina montaže, itd. Fleksibilnost koju obezbeđuje u toku samog projekta omogućava da u ranim fazama možemo imati okvirne informacije koje će se dalje automatski ažurirati kako projekat sazreva i biva završen. Intuitivni interfejs i jednostavnost tradicionalnih alata za ovu vrstu posla učiniće da iskoristite prednosti savremenog softvera a da pritom ne izgubite ništa od jednostavnosti okruženja u kom već radite.

3D Electrical Cabinet Design

Kombinujući SOLIDWORKS CAD i Electrical Schematics softvere, Electrical 3D pruža savršeno okruženje za projektovanje elektro i drugih tipova ormara u projektima instalacija. Projekat je kompletiran u 3D modelu dok istovremeno imate i šeme, i BOM listu za nabavku, i proizvodnu dokumentaciju za izradu ormara, dokumentaciju za sklapanje i ugradnju ormara, itd.

Biblioteka elektro komponenti

Electrical 3D pruža i kompletnu biblioteku elektro komponenti najpoznatijih proizvođača i standardnih elemenata koji se lako mogu prilagoditi vašim elementima uz pomoć alata koje obezbeđuje SolidWorks.

Upoznaj SolidWorks Electrical softver i traži ponudu:

Simulacije složenih deformacija u proizvodnji termoformiranja plastike
SolidWorks Simulation + SIMULIA alati na 3DEXPERIENCE platformi