3D štampa maketa mašinskih proizvoda za sajmove i prezentacije
Predstavite profesionalno svoj proizvod i svoju firmu

Iskoristite prednosti 3D štampe da smanjite troškove i povećate efekat prisustva na sajamskim izložbama u Srbiji i inostranstvu. Predstavite svoje proizvode u pravom svetlu i kontekstu, jednostavno komunicirajte sa posetiocima i potencijalnim klijentima, privucite pažnju medija i foto-reportera....

Ovde ćemo istovremeno predstaviti više tehnologija 3D štampe, ali i ideja koje možete koristiti za prikaz vaših komada na sajamovima i prezentacijama.

Odoo image and text block

Makete industrijskih postrojenja

U toku razvoja arhitektonskog i izvođačkog projekta industrijskih pogona i postrojenja maketa će pomoći, ne samo u komunikaciji sa klijentima-naručiocima, već i za bolje razumevanje projekta unutar samog projektnog biroa.

Razne trake, konstrukcije, cevovodi, silosi i rezervoari nisu standardni "arhitektonski" elementi sa kojima projektanti imaju dovoljno iskustva i štampani fizički model pomoći će im da brže "uđu" u priču: da razumeju odnose masa, zauzet prostor u parteru, kritične zone, prilaze dostavnih vozila i kamiona, itd.

Čak i projekat upravne zgrade fabrike izgledaće realnije ako se odmah prikazuje u svom budućem okruženju - šume metalnih konstrukcija..

Odoo image and text block

Makete kompletnih mašina i proizvodnih pogona

Ne morate zakupljivati stotine kvadratnih metara i plaćati troškove transporta vaših mašina za međunarodne sajmove i izložbe u regionu i na drugim kontinentima. 

Štampajte makete svojih proizvoda, lako ih transportujte, a na njima prikažite šta sve možete da proizvedete. Uz to, klijentima koji kupe mašinu uvek možete pokloniti maketu za njihove promotivne aktivnosti...

Proizvodite mašine? Ovo imamo za vas >

Reprezentativni modeli u punom koloru

budite primećeni - garantovano!

Odoo - Sample 1 for three columns

Testirajte tržište

Nažalost, sam kvalitet proizvoda nekad nije dovoljan da se izdvoji na tržištu. Kupci se u procesu odlučivanja često vode i "nevažnim" stvarima poput dizajna pakovanja i boje. Ako na štandu postavite isti proizvod u dve varijante boja proizvoda, a 7 od 10 ljudi gleda samo jednu od njih, onda znate u kom pravcu da razmišljate kada finiširate proizvod...

Odoo - Sample 2 for three columns

Jednostavna komunikacija

Označite bojom razlike u materijalima ili razlike u tehnološkim i proizvodnim procesima i postupcima:

- Ovo žuto sečemo na našem water-jetu iz ploča inoksa, a sve plavo što vidite radimo od kovanog čelika na petoosnom CNC-u kako bismo dobili najviši mogući kvalitet turbine...

Odoo - Sample 3 for three columns

Fotografija umesto rendera

Bez obzira na kvalitet današnjih rešenja za renderovanje, fotografija svakako pobuđuje više poverenja kod posmatrača. Činjenica da imate svoje komade, ili komade koje trenutno razvijate, u fizičkom modelu, govori da vaša firma ozbiljno pristupa razvoju.

Odoo - Sample 1 for three columns

Istaknite najvažnije

Model vašeg proizvoda u boji neće samo poslužiti da privuče pažnju među stotinama drugih na sajmu, već vam omogućava i da jasno istaknete ključnu inovaciju koju posmatrač treba da brzo da uoči.

Odoo - Sample 2 for three columns

3D Legenda proizvoda

Pomoću boje lako istaknite svaki pojedinačni element vašeg proizvoda i umesto brojeva i robusnih natpisa na maketi legendu modela predstavite u bojama.

Odoo - Sample 3 for three columns

Funkcionalni sklop

Profesionalni 3D softver lako će vam dopustiti da napravite odgovarajući presek proizvoda uz zadržavanje funkcionalnosti (rotacija, poluga, zupčanika). 3D štampa će vam omogućiti da to lako, brzo i jeftino napravite u svojoj firmi.

Monohromatski modeli

estetika jednostavnosti

Odoo - Sample 1 for three columns

Neka posetioci otkrivaju vaš proizvod

Ako želite da optimizujete svoje vreme na sajmu i filtrirate kvalitet posetilaca sa kojima želite da stupite u kontakt, onda prikažite proizvod tako da privuče samo one koji će lako prepoznati i manje očigledne stvari. 

Odoo - Sample 2 for three columns

Kako da vas prepoznaju u šumi sajma

Ponekad je prosto nemoguće prikazati proizvod tako da bude naročito reprezentativan i privuče više pažnje među konkurencijom. To naročito važi za proizvode koje treba predstaviti u složenom sklopu gde svaki deo ima svoju estetiku i na prvi pogled nije jasno koji tačno deo u sklopu proizvodite vi. Ujednačite sve delove bojom u monolitnom modelu i zatim istaknite samo ono što vi radite.

Odoo - Sample 3 for three columns

Proizvod za poneti

Štampajte modele vaših proizvoda u prirodnoj veličini (ako su manjih dimenzija) ili umanjene, da možete poklanjati posetiocima sa kojima postoji potencijal saradnje. Poklon-model sa upisanim vašim sajtom biće vaša najbolja vizit-karta.

Verni modeli za demonstracije

Učinite Sve što može da vam donese nove klijente

Odoo - Sample 1 for three columns

Lako opremite štand

Smanjite troškove transporta proizvoda za opremanje štanda i brzo opremite štand vernim modelima pomoću 3D štampe. Olakšajte sebi izlaganje u inostranstvu, predstavite više proizvoda kroz modele na manjem prostoru, i usput demonstrirajte da ste firma koja koristi savremene tehnologije, i za marketing, ali i za proizvodne procese.

Odoo - Sample 2 for three columns

Probudite asocijacije posetilaca

Ako radite zaptivače, poklopce, gumene elemente, bez obzira na važnost proizvoda i potrebe tržišta, to nisu proizvodi koji će istaći vaš štand na sajmovima. Ali, ako jednostavno odštampate ceo element na kom se nalaze vaši proizvodi u realnim uslovima korišećnja, privući će pažnju fotoreportera i prolaznika (ne zaboravite da dodate i svoj logo na maketu, odosno u kadar!).

Odoo - Sample 3 for three columns

Sarađujte sa svojim partnerima

Imate partnere koji vam isporučuju alate, ulja i maziva, hemikalije, softvere za proizvodnju? Napravite im vaš proizvod u tehnologiji 3D štampe da mogu da ga pokazuju na svojim sajmovima i demonstracijama - njihov proizvod postaće "opipljiviji", vaš logo i proizvod naći će se i tamo gde vi ne stižete da ga predstavite, a vaše partnerstvo pomoći će obema firmama da budu vidljivije na tržištu, 

Jeftini prototipovi pre skupih alata

budite racionalni dok uvodite inovacije

Odoo - Sample 1 for three columns

Nađite sponzora za ideju

Imate ideju za novi proizvod ili značajno unapređenje postojećeg? Niste sigurni u tržište, ne želite da rizikujete preveliku investiciju daljeg razvoja? Tražite one koji vašu ideju mogu da promovišu i prodaju, ili koji prosto veruju u nju i žele da investiraju u razvoj? Napravite samo jeftin prototip 3D štampom.

Odoo - Sample 3 for three columns

Nađite kupca

Ne morate napraviti proizvod do kraja. Sa 3D štampom funkcionalni prototip je dovoljan da se predstavi na sajmu, ali i prethodno da se proveri u realnim uslovima korišćenja. Ponesite ga na sajam, nađite kupca, i tek onda započnite proces izrade alata, rezervaciju CNC mašina, generisanje kodova, itd.

Odoo - Sample 2 for three columns

Napravite šou na sajmu

Bez obzira koja je vaša oblast rada i tip proizvoda i usluga koje nudite, 3D štampač na štandu uvek će privući pažnju. Demonstrirajte potencijalnim partnerima da koristite savremene tehnologije koje garantuju kvalitet proizvoda. Napravite takmičenje i štampajte pobedničko rešenje na sajmu da privučete veću medijsku pažnju i pozitivan PR.

Demonstrirajte vaše procese 

A! to su oni što sve prvo štampaju?

Odoo - Sample 2 for three columns

Materijal je nevažan

3D štampom može da se napravi bilo šta, od bilo kog materijala, čak i bilo kojih dimenzija. Naravno, ostaje pitanje racionalnosti, ali 90% komada koji se pojavljuju na sajmovima mogu da se naprave brzo i lako u odgovarajućem 3D štampaču. Uostalom, far sa fotografije iznad štampan je u takvom kvalitetu da se koristi za detaljno testiranje dizajna i funkcionalnosti svetlosnih grupa automobila - pre prvog prototipa od konačnih materijala.

Odoo - Sample 1 for three columns

Pokažite kako radite

Ne morate na sajmovima prikazati samo štampane prototipove ili samo gotove proizvode. Najbolji efekat možda će biti ako stavite jedan komad uz drugi. Tako pokazujete da ste tako opremili firmu i uredili procese da dolazite do kvaliteta bez iznenađenja koja povećavaju troškove i probijaju rokove. 

Odoo - Sample 3 for three columns

Pokažite šta sve možete

Štampajte za sajam specijalno dizajnirane proizvode sa svojim logoom koji će klijente i potencijalne klijente uvek podsećati na vašu firmu i vašu delatnost. Na primer, štampajte im poklone za enterijer automobila (držač za ENP karticu, držač za telefon ili čašu, itd). 

3D štampa "postolja" za prikaz proizvoda na štandu

Prikažite vaše inovativne alate, kontrolnike, pribore iz proizvodnje

Odoo - Sample 1 for three columns

Štampajte postolja za komade

3D štampom lako ćete napraviti postolje za vaše komade bilo koje geometrije. Komadi će na štandu stajati stabilno, orjentisani tako da prikažu svoje glavne karakteristike. Izbegnite oštećenje komada dok ih u brzini uzimate iz vitrine ili sa police radi pokazivanja posetiocima.

Odoo - Sample 3 for three columns

Kontrolnici kao postolja

Ako imate štampač, već imate i štampane kontrolnike za komade. Pored samog komada tako ćete imati i jasnu demonstraciju kontrole kvaliteta u vašoj firmi za posetioce izložbe i potencijalne klijente.

3D štampa kontrolnika >

Odoo - Sample 2 for three columns

Prikažite svoje neobične alate

Dodatno se istaknite demonstracijom alata koje koristite u proizvodnji a koje pravite 3D štampom: stezni alati i pribori, pomoćni alati za montažu, fiksatori za razne procese... Istovremeno prikažite i inovativna rešenja koja koristite, i kako nastaju vaši komadi, i same komade u originalnim alatima...

Šta sve možete 3D štampom u svom proizvodnom pogonu?

Odoo - Sample 1 for three columns

Makete vaših mašina

3D štampom možete napraviti karakteristične detalje ili makete vaših mašina koje je jednostavno transportovati i instalirati na štandu, a koje će dočarati "atmosferu" iz vaše proizvodnje. Možete lako napraviti i reflektor u obliku mašine ili ruke robota koji će osvetliti vaš glavni proizvod...

Odoo - Sample 2 for three columns

Proizvodi u steznom alatu

Još jedan način da predstavite proizvod na sajmu u njegovom "prirodnom" okruženju - jednostavno ga prikažite u odgovarajućem steznom alatu. Istovremeno demonstrirajte kako postižete kvalitet i sprečavate pojavu škarta pomoću savršenih alata proizvedenih 3D štampom.

Odoo - Sample 3 for three columns

Prikažite kapacitete vaše proizvodnje

Napravite maketu vaše proizvodne trake na izlazu sa "peskiranja" i kod posetioca sajma u prvom trenutku probudite jasnu asocijaciju da ste firma koja je spremna za veliku serijsku proizvodnju. Tako vam se neće obraćati samo zbog vaših komada, već i zbog moguće saradnje da angažuju vašu proizvodnju za izradu njihovih komada u serijama.

Tražite 3D štampač koji će praviti vaše prototipove, izložbene komade, i alate i kontrolnike za proizvodnju?

Solfins isporučuje 3D štampače, materijale, obuku, tehničku podršku i servis...

Primena 3D štampe za proizvodnju kontrolnika u proizvodnji
Unapredite efikasnost procesa kontrole kvaliteta