Primena 3D štampe u alatnicama, radionicama i proizvodnim pogonima

Proizvodite efikasnije, brže i profitabilnije

Mašina koja košta 5, 10 ili 50 puta manje od vaših proizvodnih mašina može preuzeti na sebe proizvodnju alata, steznog alata, pribora za zavarivanje, kontrolnika, i to će učiniti brže i jeftinije nego da naručujete sve što vam je potrebno od dobavljača.

Dodatno, toj mašini nije potreban G-kod, postprocesor, obučen operater, potrošni alat, posebno napajanje, desetinu kvadratnih metara prostora, magacin potrošnog materijala, pa čak ni bilo kakav nadzor u radu te može raditi noću ili preko vikenda i praznicima... 

Koji je onda razlog zašto da odmah ne implementirate tehnologiju 3D štampe u svojoj alatnici ili proizvodnom pogonu?

Odoo CMS - a big picture

Šta sve može 3D štampač u vašem pogonu

Pogledajte osnovne primene i pokušajte da zamislite sve ostale

Odoo - Sample 1 for three columns

3D štampa mekih paknova za stezanje 

Trebalo bi doraditi komad koji je već obrađen? Napravite savršene paknove koji će komad čvrsto držati na mestu a neće oštetiti navoje i već obrađene površine!

Saznaj više >

Odoo - Sample 2 for three columns

3D štampa steznog alata na mašinama i robotima

Čvrstvo stezanje koje amortizuje vibracije mašine garantuje preciznu obradu i doradu komada jednostavnim prilagođavanjem steznog alata svakoj kombinaciji mašine, alata i komada.

Odoo - Sample 3 for three columns

3D štampa pribora za zavarivanje

Podesite odgovarajući ugao, štampajte dodatne vođice i kleme koje će profile i komade držati na mestu i kod složenih uglova zavarivanja.

Saznaj više >

Odoo CMS - a big picture
Odoo - Sample 1 for three columns

Kontrolnici u proizvodnji

Štampajte robustan kontrolni alat koji će izdržati desetine hiljada ciklusa montaže, provere i demontaže tokom procesa kontrole kvaliteta. 3D štampu možete kombinovati sa standardnim radnim površinama i materijalima za izradu kontrolnika tako da brzo dobijete savršeno funkcionalne i ergonomski optimizovane pozicije za kontrolu.

Saznaj više >

Odoo - Sample 2 for three columns

Alati za automatizaciju procesa

Projektujte originalne alate koji će vaše mašine i proizvodne pogone učiniti još efikasnijim (na slici 3D štampa bar-pulera za CNC mašinu štampana na Markforged 3D štampaču kompozita).

Odoo - Sample 3 for three columns

Funkcionalni prototipovi

Pre početka proizvodnje napravite brzo jeftin prototip od kvalitetnih materijala i testirajte ga u realnim uslovima korišćenja. Čak i dizajn proizvoda koji će se praviti od metala može uspešno da se montira, testira i potvrdi u jeftinijoj tehnologiji 3D štampe plastike ili kompozitnih materijala.

Odoo - Sample 1 for three columns

3D štampa gotovih proizvoda

Neki 3D štampači (i nižeg cenovnog ranga) toliko su precizni da isporučuju komade završne površine kvaliteta brizgane plastike, ali moguće čak i sa boljim mehaničkim karakteristikama zahvaljujući mogućnosti armiranja kompozitnim vlaknima.

Odoo - Sample 2 for three columns

Proizvodnja, manipulacija i montaža

Jednostavno i jeftino prilagodite svoje proizvodne linije svakom novom proizvodu štampajući sav neophodan pribor za manipulaciju i transport, prilagođen i mašinama, i komadima, i celoj traci.

Odoo - Sample 3 for three columns

Štampa u proizvodnji plastičnih komada

Ako je vaš biznis livenje, brizganje ili duvanje plastike 3D štampa može da zameni vaše CNC mašine za mnoge operacije, ali i da unapredi komunikaciju sa klijentima i između vaših sektora.

Saznaj više >

Odoo image and text block

3D štampa za serijsku proizvodnju

3D štampa je deo industrije već 30 godina, sa ubrzanim razvojem u poslednjih desetak godina kada su dostupna rešenja za veliku serijsku proizvodnju, potpuno konkurentna tradicionalnim tehnologijama izrade i standardnim mašinama koje se koriste u proizvodnim procesima.

Takođe, dostupan je i veliki izbor materijala za bilo koji sektor i tip proizvodnje, specijalizovani softveri, definisani procesi za dodatnu efikasnost...

Na sve to, govorimo o mašinama za koje nije potrebno veliko iskustvo, dodatni alati i pribori, široka paleta sirovina, poseban prostor za instalaciju, i mogu ih jednako eksploatisati i ljudi iz proizvodnje i direktno inženjeri iz razvoja što značajno skraćuje put od ideje/narudžbine do proizvoda...

Saznaj više >

Praktični saveti za 3D štampu u proizvodnji

Solfins sajt obiluje korisnim informacijama za pomoć u implementaciji 3D štampe u vašim proizvodnim procesima

Odoo - Sample 1 for three columns

Umetanje metalnih elemenata u štampane alate

U praksi često postoji potreba da se reši neki jači spoj umetanjem metalnog navoja/matice u 3D štampani komad, ili da se reši problem habanja osiguranjem štampanog komada metalnim umetkom (npr zupčanika ili poluge).

Saznaj više >

Odoo - Sample 2 for three columns

Segmentiranje i sklapanje većih štampanih komada

Pored same cene, postoji i mnogo praktičnih razloga zašto se preporučuje da štampate na uređajima manjih dimenzija umesto jednog velikog štampača: preciznost, kvalitet dela, rizik od prekidanja procesa, brzina rada, itd.

Saznaj više >