3D štampa maketa - Urbanistički projekti
Makete kompleksa, urbanih celina i celih gradova

Bilo da učestvujete na urbanističkim konkursima, ili se profesionalno bavite izradom maketa, ili pak želite da prikažete samo neposredno urbano okruženje za projekat vašeg kompleksa ili zgrade, 3D štampane makete urbanističkih celina omogući će vam da dosadni posao premeravanja i izrade kubusa zgrada prepustite 3D štampaču, a vi da imate više vremena da se pozabavite ukupnim utiskom i stilom makete - vašim autorskim potpisom!

Odoo image and text block

3D štampa makete celog grada

Umesto 3D modela, crteža, kota, štampanih mapa i papira, radne površine koja je 5 ili 10 puta veća od same makete, jednostavno direktno iz 3D modela puštajte jedan po jedan objekat, ili urbanu celinu po celinu, dok ne sastavite ceo grad.

  • 3D štampana maketa celog grada ima više prednosti:

  • značajno manja masa pojedinačnih segmenata i cele makete

  • jednostavnija manipulacija, sastavljanje, transport

  • precizno definisan i jednostavno izveden nivo detalja objekata, otvorenih površina i prirodnih pejzaža zavisno od njihovog značaja u urbanoj matrici grada

Odoo image and text block

3D štampa makete šire urbane celine

Firma Vertex Modelling iz Londona izradila je3D štampani model centralne zone grada Mančestera,

Maketa je izrađena u jednom komadu, u razmeri 1:1000, u SLA tehnologiji u monohromatskom koloritu, u rezoluciji 600x540dpi, u vremenskom okviru od dve nedelje.

NAPOMENA: Centralni (beli) objekat može se dobiti farbanjem jednobojne makete ili prosto štampom u drugoj boji u istoj tehnologiji i zatim se postavlja u celinu makete. Solfins u ponudi SLA tehnologije ima i osnovni veoma pristupačni ali i precizni Formlabs Form2 3D štampač, kao i SLA štampače većih dimenzija kompanije 3D Systems.

Odoo image and text block

3D štampa uže urbane zone

Kada je potrebno analizirati i prikazati novi objekat u svom neposrednom okruženju, ili početi rad na projektu nekog javnog prostora u urbanom jezgru, 3D štampana maketa je idealna jer, za isto vreme izrade, daje dovoljan nivo detalja okruženja tako da posmatrač ima bolji osećaj prostora i karaktera okruženja.

Takođe, jednom kada odštampate maketu okruženja, a posebno maketu objekta ili površine koju projektujete, ta maketa služiće vam u svim fazama, dok maketu samog objekta menjate u skladu sa razvojem i finalizacijom vaše ideje.

Odoo image and text block

3D štampa urbanih repera

Pomenuta firma Vertex Modelling izradila je i makete prepoznatljivih gradskih repera Londona koji su prikazani sa svim pripadajućim detaljima koje je uopšte moguće prikazati u toj razmeri. 

Modeli su korišćeni u svrhe marketinga za prodaju nekretnina novog projekta gde su, uz sam projekat, na velikoj mapi poređane ove makete na svoje "parcele" kako bi kupci mogli da steknu utisak o lokaciji.

Odoo image and text block

3D štampa u punom CMYK koloru

Gorepomenuti 3D štampani modeli čuvenih istorijskih i savremenih objekata štampani su u razmeri 1:750, u punom koloru - CMYK*, u rezoluciji 600x540dpi, u vremenskom okviru od samo dve nedelje.

*NAPOMENA: Na sajtu Solfinsa možete pogledati CMY i CMYK kolor 3D štampače kompanije 3D Systems, koji štampaju u CJP tehnologiji izuzetne preciznosti.

Odoo image and text block

Solfins vodič za 3D štampu maketa

Ovaj tekst je deo velikog Solfins vodiča sa svim potrebnim informacijama za 3D štampu maketa u vašem birou.

Pogledaj ceo vodič, traži cene i prezentaciju uživo:

Vodič za 3D štampu maketa > 

3D štampa maketa - Objekti infrastrukture
Makete niskogradnje, brana, mostova, saobraćajnica