Dizajn i proizvodnja obuće i CNC obrada alata za đonove
3D modelovanje, 3D skeniranje, CNC obrada kalupa..

Već ste deo sve popularnije industrije proizvodnje obuće u Srbiji, ili tek nameravate da postanete? Rešenja iz ponude Solfins 3D Kompanije smanjiće vam troškove, ubrzati procese i isporučiti tehnologije koje su donedavno bile rezervisane samo za najveće svetske kompanije. 

Odoo CMS - a big picture

Solfins ponuda za proizvođače obuće i alata za đonove

od ideje do finalnog proizvoda

Odoo - Sample 3 for three columns

Unapredite svoj biznis

Solfins isporučuje rešenja za najuspešnije proizvođače u Srbiji i u ponudi imamo:

  • softverske alate za dizajn, razvoj proizvoda i neophodnih alata

  • implementaciju rešenja, obuke zaposlenih i kontinuiranu podršku za dalji rast poslovanja

  • upravljanje dokumentacijom, procesima, izmenama i varijantama proizvoda

  • održavanje mašina i proizvodnog pogona

  • rešenja za marketing i prodaju..

Odoo - Sample 1 for three columns

Najpovoljniji profesionalni 3D CAD softver

Znate li da samo Solfins ima preko stotinu SolidWorks klijenata u Srbiji i više stotina obučenih inženjera za rad u ovom softveru? Glavni razlozi za ovakvu popularnost SolidWorks softvera jesu njegova jednostavnost i brz povrat investicije sa opcijama za licenciranje u vašem trajnom vlasništvu.

Slika iznad: SolidWorks u svom radu koristi kompanija Wolverine Worldwide, Inc. koja poseduje brendove Hush Puppies, Merrell, Sebago i Wolverine.

Odoo - Sample 2 for three columns

Najmoćniji softveri za razvoj proizvoda

Sa Dassault Systemes softverima možete pokriti sve faze razvoja proizvoda i proizvodnje: dizajn, modelovanje, ispitivanje i testiranje tržišta, kreiranje kompletne tehničke dokumentacije za proizvodnju, programirati CNC mašine i robote, lako upravljati varijantama proizvoda, pakovanjima i logistikom na različitim tržištima (automatsko kreiranje bar-kodova, pakovanja, prevoda etiketa i deklaracija, itd).

Odoo - Sample 1 for three columns

Najbrža CNC obrada u Srbiji

Patentirana iMachining tehnologija, već dostupna na desetinama najmoćnijih CNC mašina u Srbiji, savršena je za proizvodnju kalupa za obuću gde je u kratkom vremenskom intervalu neophodno napraviti desetine brojeva samo za jedan model. 

Solfins klijentima isporučuje SolidCAM softver za programiranje CNC mašina, ali i usluge obuke korisnika i izrade post-procesora za CNC mašine.

Odoo - Sample 2 for three columns

3D skeniranje i reverzni inženjering

Imate model obuće ili đona koji želite da unapredite? Možete nabaviti 3D skenere i prateće softvere, ili vam mi možemo uslužno skenirati fizički model i pretvoriti ga u parametarsku geometriju tako da kasnije lako menjate dizajn i veličine po brojevima, odnosno željenim dimenzijama.

Na slici iznad je primer skeniranja jednog ortopedskog uloška u Solfinsu u Beogradu.

Odoo - Sample 3 for three columns

Izrada prototipova đonova i obuće

Razvoj proizvoda je skup na svakom koraku. Ali čak i da ne računate svoje sate za dizajn i modelovanje, alati su skupi i važno je biti siguran u svaki detalj dizajna obuće pre izrade alata. Naravno, najskuplji je onaj alat koji pravi prototipove ili nedovoljno dobre modele koje želite da usavršite (a to shvatite tek kada prvi put uzmete u ruku gotov proizvod)..

Osim ako ne koristite 3D štampu u fazi razvoja, testiranja tržišta, dizajna, boja, detalja..

 
 

Primer 3D štampe alata i pribora u proizvodnji šivenjem

Jedan 3D štampač može napraviti jeftine plastične alate i pribore u vašim procesima proizvodnje. Na taj načim, minimalnom investicijom, možete obezbediti zamenske delove i unapređene pribore u svojim pogonima.

3D štampač se koristi lako, ne zauzima mesta i ne traži posebne uslove, a može proizvesti mnogo elemenata koji će vam ubrzati, pojeftiniti i pojednostaviti proizvodne procese.

Za sva rešenja iz ponude Solfins obezbeđuje i konsultantske usluge na izboru optimalnog rešenja za vaš biznis, isporuku softvera i hardvera, obuku svih korisnika i kontinuiranu tehničku podršku, unapređenje znanja, besplatne resurse, dodatne specijalizovane usluge, itd. Kontaktirajte nas i saznajte zašto su baš nas stotine proizvođača i biroa u Srbiji odabrale za svoje partnere za isporuku proizvodnih tehnologija.

CATIA i 3DEXPERIENCE rešenja

Najmoćniji softveri današnjice

Organize Your Content with These Two Columns

Write Something Nice for Your Users

Automatsko generisanje mrežastih struktura u zadatoj formi na 3DEXPERIENCE platformi

Jednostavan razvoj naprednih proizvoda koja će vašu obuću izdvojiti od konkurencije

 
 

Pretvorite lako 2D ideje u 3D modele

Paradoksalno, ali, kako se drugi poslovi automatizuju i pojednostavljuju pomoću softvera, tako posao dizajnera postaje sve složeniji.

Sve je teže doći do ljudi koji ideje mogu da pretvore u proizvod.. Zato 2D crteži često više nisu dovoljni: "Napravićemo vam sve što želite, samo nam pošaljite 3D model."

Sa druge strane, 3D modelovanje kompleksnih proizvoda poput obuće ume da bude ograničavajuće - pored moćnih softvera potrebna je i velika veština u radu sa 3D softverom. U suprotnom, na svakom koraku, svakom novom linijom i površinom, osetićete ograničenja 3D softvera u odnosu na olovku. 

Takođe, čak i kada dođete do 3D modela u nekom softveru koji služi samo za vizuelizaciju (dakle nije parametarski, 3D CAD model), kasnije morate ponovo da prođete ceo proces.. 

CATIA >

 
 

Organizujte savršeno radno okruženje

Savremena softverska rešenja idu korak dalje od softvera za 3D modelovanje ili 3D rendering. Sada, sa 3DEXPERIENCE platformom, možete dobiti sve što vam je potrebno za dizajn, razvoj proizvoda, proizvodnju, marketing i prodaju na jednom mestu:

kreirajte radno okruženje - korisnički nalozi članova tima, Dashboard-i, kanali komunikacije..

ideje - lako dodajte ideje, zadržite ih ili odbacite uz uvek dostupne informacije o ranije donetim odlukama kako se ne biste vrteli u mestu

razmena ideja, fajlova, modela, tehničke dokumentacije sa odabranim članovima tima i klijentima - na bilo kom uređaju, sa bilo koje lokacije!

3DEXPERIENCE >

Simulacije zamora materijala kroz realna testiranja "digitalnog blizanca"

 
 

Pogledajte primenu CATIA softvera u celom procesu dizajna obuće

 
 

SolidWorks softverska rešenja

Najpovoljniji profesionalni 3D CAD

 
 

Tutorijal: Projektovanje đona za papuče - tzv. "japanke"

Jedna od glavnih prednosti SolidWorks softvera, pored jednostavnosti i stotina obučenih 3D modelara u Srbiji koji već sutra mogu da budu deo vašeg tima, jeste i obilje besplatnih materijala za učenje, kako na zvaničnom SolidWorks blogu, tako i na blogovima, forumima i YouTube kanalima strastvenih SolidWorks korisnika iz celog sveta.

Sve što poželite da naučite da uradite u softveru pronaći ćete za nekoliko sekundi jednostavnom pretragom interneta kao što se vidi na ovom primeru. 

SolidWorks 3D CAD >

Proizvodnja kalupa za đonove 

Programiranje CNC mašina i ROBOTA

 
 

SolidCAM iMachining tehnologija CNC obrade

Primer na videu samo je jedan od hiljade sličnih koji demonstriraju prednosti iMachining tehnologije - naročito za proizvodnju alata za izradu đonova obuće.

Samo neke od prednosti ove tehnologije obrade jesu brzina ciklusnih vremena, ravnomerno trošenje alata, pametan izbor putanja tako da optimizuje korišćenje različitih alata u cilju najbrže obrade, itd.

iMachining je samo jedan od SolidCAM modula mašinske obrade od najjednostavnijih do najsloženijih 5-osnih kombinovanih mašina sa glodanjem i struganjem, ili Swiss-Type mašina..

SolidCAM >

Delmia Robotic Machining

6-osna mašinska CNC obrada robotima – Delmia 3DExperience machining rešenje u potpunosti podržava vaše robote bez specijalnih postprocesora.

Robot Milling - aplikacija za integraciju robota u mašinsku obradu đonova

Velika baza Robota sa predefinisanim postprocesorima

Specijalne operacije za ručne instrukcije robota

Konfigurabilna baza dodataka i nastavaka na robotsku glavu

Generisanje više vrsta koda za robote (TP, LS...)

Delmia >

3D štampa i 3D skeniranje obuće

od modela do prototipa i finalnog proizvoda

 
 

Primena 3D štampe u dizajnu i proizvodnji obuće

Upoznati ste već sa tim koliko proizvođača obuće koristi 3D štampu u razvoju svojih proizvoda. Međutim, postoje različite tehnologije štampe koje podrazumevaju i različite investicije u mašine i materijale za štampu.

Solfins ima dosta iskustva u primeni 3D štampe za razne proizvode, uključujući i obuću, tako da je najbolje da nam se obratite za savete, preporuke i ponude..

3D štampači >

Odoo image and text block

3D skeniranje kompleksne geometrije obuće, uložaka, đonova..

Obuća je takav tip proizvoda da je često besmisleno koristiti šubler i druge standardne merne instrumente u pokušaju da postojeću geometriju konvertujemo u digitalni 3D model sa kojim bismo dalje mogli da se "igramo".

Zato koristimo 3D skenere koji moraju biti i dovoljno kvalitetni i precizni, uz odgovarajuće softvere koji će dobijene oblake tačaka brzo da pretvore u površine (bez obzira na kompleksnost geometrije), a uz to i da imaju razumnu cenu koja se može isplatiti u kratkom roku.

Pored geometrije, nekada će nam biti potrebno da skeniramo i teksturu i boje, i za svaki od ovih zahteva postoji odgovarajući uređaj..

Artec 3D >

 
 

Reverzni inženjering modela obuće i đonova

3D skeniranje je često i najjednostavniji deo procesa kompletnog reverznog inženjeringa, jer nakon generisanog oblaka tačaka i površinskog modela, za proizvodnju i parametarsko modelovanje različitih brojeva obuće i redizajniranja detalja, moramo konvertovati "šuplju" geometriju u "solid" modele.

Nema sasvim jednostavnog puta ali postoje moćni softveri koji nam pomažu da uštedimo sate rada do konačnog 3D CAD modela koji možemo pustiti na CNC obradu..

Geomagic >

Unapredite svoje procese i svoj biznis odmah - pomoću Solfins 3D rešenja!  

Prikaz SolidWorks konfiguracija u SolidWorks PDM i eDrawings softveru
Brzo pregledajte sve konfiguracije 3D modela ili sklopa