Нашите клиенти најдобро говорат за нас.

Pogledajte kako smo im pomogli na putu do uspeha:

REFERENCE >

28-29. septembar 2023.

Šumadija sajam, Kragujevac

Tradicionalni sajam Solfinsa i partnera uz radionice, demonstracije 3D tehnologija uživo, konsultacije, nagradna takmičenja u CNC programiranju i 3D modelovanju i samouslužne točilice za pivo!

Najavite posetu >

Preporučujemo:

NOVI SolidWorks 2024! 

Premijera uskoro na Sajmu u Kragujevcu
SolidWorks 2024 > 

Solfins rešenja po industrijama

Pronađite rešenje za svoj proizvod

Pronađite svoje rešenje >

KALENDAR SOLFINS DOGAĐAJA

Obuke, sajmovi, seminari, radionice

Solfins Kalendar >


3Д Академија

Obuke i kursevi

Solfins događaji

Sajmovi,  seminari, webinari

Solfins usluge

mašinsko projektovanje, proračuni i simulacije, konsalting i tehnička podrška, 3D štampa, reverzni inženjering, 

3D štampa i skeniranje

Mašine, materijali, servis

20 godina SOLFINS 3D Kompanije!

Promocija i implementacija 3D tehnologija od 2004!

Имплементација и продажба на софтверски решенија по брендови

DelmiaWorks

Proizvodni MES i ERP softver

Solfins doo je autorizovani zastupnik Delmiaworks softverskog rešenja za region bivše Jugoslavije (Srbija, Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina...)

DELMIAWorks им помага на производствените компании да управуваат со нивното работење од првата интеракција со клиентот до конечната испорака.

Овој интегриран софтверски пакет овозможува следење во реално време на сите деловни процеси со акцент на производството, правејќи ја вашата компанија поагилна, истовремено овозможувајќи подобар квалитет и поголема профитабилност.

DelmiaWorks rešenje primenjivo je u malim, srednjim i velikim preduzećima koja imaju proizvodnju za sopstvene potrebe ili za klijente. Naš tipič

Нашата експертиза е во производството и развојот на производи и ако не сте во тие области, можеби ова решение не е за вас!?

DELMIAWORKS е комплетно и самостојно ERP и MES решение за управување со целокупното работење, но може да се конфигурира и имплементира така што со постојниот ERP и интегрирањето со него да се користат сегменти во кои немаме конкуренција, а тоа се планирање на производството и следење!

DelmiaWorks >

3DEXPERIENCE

Dassault Systemes poslovna platfoma

Solfins doo je autorizovani zastupnik kompanije Dassault Systemes za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu.

Pokrivamo celokupnu paletu rešenja koja se naslanjaju na 3DEXPERIENCE poslovnu platformu i SOLIDWORKS, CATIA, ENOVIA, DELMIA i SIMULIA brendove sa kojima kompletiramo sve alate potrebne da razvijete kompleksne proizvode i da ih spustite u proizvodnju.

Paletu proizvoda zaokružujemo rešenjima za planiranje, optimizaciju, praćenje i izvršavanje proizvodnje.

ПЛАТФОРМАТА 3DEXPERIENCE И ТИМОТ SOLFINS СЕ ЕДИНСТВЕНОТО ЛОКАЛНО ПОДДРЖАНО РЕШЕНИЕ ВО КОЕ МОЖЕТЕ ДА ГО ОРГАНИЗИРАТЕ КОМПЛЕТНИОТ БИЗНИС НА ВАШАТА КОМПАНИЈА.

SOLFINS е 3D компанија која ја користи и имплементира платформата 3DEXPERIENCE. Ние длабоко веруваме дека она што е добро за нас и нашиот инженерски тим е добро за нашите клиенти.

3DEXPERIENCE >

SolidWorks

Софтверски решенија за развој на производи и производство. Компанијата Солфинс е генерален застапник на компанијата SOLIDWORKS за Србија и Црна Гора.

SOLIDWORKS платформата претставува палета на софтверски решенија за машинско и електро проектирање, развој на електроника и управување со целокупниот развоен процес со алатки кои помагаат во производството, контрола на квалитет, набавки, продажба, маркетинг и финансии во вашата компанија.  

Со SOLIDWORKS платформата создадовме цела низа на услуги и додатни производи поврзани со правилно имплементирање на софтверот во вашата компанија.

Нашиот пристап е пред се запознавање со вашите процеси, по што се договараме околу потребните софтверски пакети и услуги за остварување на вашите цели.

SolidWorks  rešenja >

SolidCAM

Kompanija Solfins je ovlašćeni zastupnik kompanije SolidCAM za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju.

Naš tim i inovativna iMachining tehnologija u SolidCAM softveru će smanjiti ciklusna vremena vaših mašina i učiniti vaše ljude produktivnijim. 

Imamo podršku za sve tipove glodalica, strugova, kombinovanih multi-task mašina i upravljačkih jedinica. Pogledajte zašto nam je 60+ klijenata u Srbiji poverilo svoj mašinski park...

SolidCAM >

SWOOD

Rešenje za projektovanje i proizvodnju nameštaja i enterijera

Kompanija Solfins je ovlašćeni zastupnik kompanije SWOOD za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju.

SWOOD ви овозможува да спроведувате проекти брзо и без грешки:

  • едноставен дизајн на ентериер и мебел
  • подготвени библиотеки на стандардни делови и компоненти
  • автоматска подготовка за производство
  • програмирање на CNC машини во производство
  • комплетна 2D и 3D документација за комуникација, производство, инсталација, прирачници за употреба.

SWOOD >

3D štampa i 3D skeniranje

Mašine, oprema, materijali i softveri za aditivne tehnologije i reverzni inženjering

Компанијата Солфинс се занимава со советување и продажба на решенија за РЕВЕРЗЕН инженеринг. Нудиме само проверена и доверлива опрема. Овластени застпници сме на компаниите 3DSystems, Markforged, Formlabs, Sindoh и Artec.

Solfins je Солфинс е дел од 3DZ групацијата која е најголемиот дистибутивен ланец на опрема за 3Д печатење и РЕВЕРЗЕН инженеринг во Европа, со взаемен договор во можност сме да ги понудиме сите производи на 3DZ групацијата и со вас да ги споделиме искуствата за примена на 3Д технологиите од развиените европски земји.

Нашата опрема ја користиме и ние самите и нудиме услуги од 3Д печатење и реверзен инженеринг.

3D štampa i skeniranje

Solfins usluge

Naše znanje i iskustvo vama na usluzi

Kompanija Solfins je u svojoj uslužnoj delatnosti orijentisana ka firmama i pojedincima.

Za firme radimo uslužno mašinsko projektovanje i razvoj kompletnih proizvoda, prototipsku proizvodnju (3D štampa), reverzni inženjering, obuke, konsalting, implementaciju softvera...

Naš osnovni princip je razumevanje vaših procesa i projektnih zahteva i pronalaženje rešenja koja Vam donese uštede u vremenu i novcu!

Saradnja sa fizičkim licima se prvenstveno odnosi na edukaciju kroz našu obrazovnu instituciju - 3D Akademiju.

Sve naše usluge >>

Aplikativni tim 


Inženjering tim


CNC tim

Konsalting, marketing i prodajaMenadžment, finansije i HRМашинско проектирање и развој на производи

Имате проблем со работната сила, кратките рокови, недостаток на искуство во одредени области. Нам ни го плаќате само ефективното време поминато во развој на вашите производи. Годишните одмори, боледувањата и отсуствата од работа не се повеќе ваш проблем!

Usluge ineženjering tima >


Услужно 3Д печатење

Ако квалитетот, поддршката и помошта за решавање на проблеми ви се приоритет побарајте не. Ние поседуваме 3Д печатачи кои се најпрецизни на Балканот и 3Д печатачи кои печатат на сите видови пластика и композитни материјали кои се полесни и поцврсти од алуминиум...

Usluge 3D štampe > 


Консалтинг

Snimanje vašeg sistema rada, savetovanje u cilju podizanja vaše produktivnosti i profitabilnosti, prilagođavanje softvera vašim potrebama, automatizacija ponavljajućih poslova.

Usluge konsaltinga > 


Имплементација на софтвер

Со купувањето на софтверот само го решавате прашањето околу валидноста на неговото користење. Само со правилна имплементација, обука и проактивна подршка можете да очекувате поврат на инвестициите и унапредување на постојните системи за работење.

Usluga implementacija >3Д Академија

Kursevi, obuke i specijalističke studije za pripremu kadrova za poslove budućnosti. Usled sve prisutnog trenda digitalizacije, kompanija Solfins izvodi specijalističke obuke i kurseve koje pripremaju studente i radnike za poslove budućnosti iz oblasti mašinstva i elektrotehnike.

Kursevi 3D Akademije >

Услуги за 3Д скенирање 

Ako imate predmet složene geometrije i treba vam njegov 3D model zbog redizajna, popravke, izrade rezervnih delova ili digitalizacije muzejskih ili arhitektonskih eksponata, mi vam možemo pomoći jer posedujemo nekoliko tehnologija 3D skeniranja...

Uslužno 3D skeniranje > 

Реверзен инженеринг

Imate fizički deo, STL model ili oblak tačaka i treba vam editabilan 3D CAD kako biste nastavili da modifikujete geometriju, pravite alate, proizvodite slomljene ili rezervne delove.. Mi vam isporučujemo parametarski 3D model u željenom 3D CAD formatu.

Usluga reverznog inženjeringa > 

Simulacije i proračuni | FEA | CFD


Ako želite da budete sigurni da će vaš mehanizam da radi, vaši delovi da izdrže radna opterećenja ili sa druge strane želite da optimizujete troškove, olakšate konstrukcije i poboljšate performanse, mi možemo da pomognemo.

Usluga proračuna i simulacija > 

Tehnička 

podrška


Naši klijenti su na prvom mestu, a onda idemo mi. Većina klijenata radi sa nama jer imaju stabilnog partnera na duži vremenski period, koji će im uvek priteći u pomoć kada je potrebno. Imamo kvalitetan posvećen tim, posvećenu telefonsku liniju i softverske alate koji nas čine najboljima u industriji. Svako softver je najbolji ako ga mi implementiramo i ako Vas podržavamo.

Usluga tehničke podrške > 

Равој и интеграција на софтвер


Имате различни софтверски решенија кои не функционираат меѓусебно, имате операции кои се повторуваат и ви одземаат многу време. Ние можеме да ја поврземе вашата конструкција со технологијата, набавката, производството, сервисот и магацинот. Поставете ни цел.Usluga softverskih rešenja >

Postprocesori za CNC mašine


Имате скапи CNC машини, користите рачно програмирање или CAM софтвер за кој немате постпроцесор. Побарајте не и ние ќе го елиминираме рачното пишување и промената на G- кодовите. Со притискање на копче G-кодот ќе биде спремен за вашата 5 оскина глодалка, мулти таск или Swiss type комбинирана машина. Сите го решаваат трооскиното глодање и стругање, а ние се останато.

Usluga izrade postprocesora > 

Прототипско производство


Не ви е доволно 3Д печатење, имате производ и ви треба интеграција на електроника, купување на делови и делови кои треба да се произведат. Ние ќе се грижиме за вклопување и толеранција и ќе ви испорачаме готов прототип или во соработка со вас одредени подсистеми за кои немате технологија.


Usluga razvoja prototipa >