Inmold plast, Požega

Brizganje tankozidne ambalaže, alati za brizganje tehničkih delova i proizvodnja IML robota

Odoo image and text block

Zvanična Dassault Systemes referenca

Inmold kao globalni primer primene savremenih tehnologija - najtanje pakovanje na svetu

Inmold je izabran od strane kompanije Dassault Systemes kao jedna od najuspešnijih implementacije 3DEXPERIENCE platforme:

Cela priča (Engleski) >

Odoo image and text block

Inmold plast, Požega

Delatnost kompanije Inmold je izrada visokokvalitetnih alata za brizganje plastike i obojenih metala i IML robota. Specijalnost su im alati za brizganje tankozidne ambalaže, alati za brizganje tehničkih delova i proizvodnja IML robota. Tehnički timovi Inmold-a koriste: Catia V5 i SolidWorks rešenja.

Konstantno napredovanje i brz odziv na zahteve kupaca, konstrukcija kompleksnih alata za injekciono brizganje plastike i IML sistema kao i optimizacija logistike i veze sa proizvodnjom, nabavkom i podizvođačima uputili su kompaniju Inmold u potragu za rešenjem.

Odoo image and text block


Vlasnik kompanije Inmold je takođe želeo da ima stabilnog partnera koji će obučavati i podizati nivo znanja celokupnom inženjerskom kadru kroz kvalitetnu obuku i kontinualnu tehničku podršku. 

Sa Solfins rešenjima (Catia V5 i SolidWorks) je stvorena centralizovana baza koja  omogućava inženjerima da brzo generišu dokumentaciju i automatski dobiju izlaznu specifikaciju za službu nabavke i tehnološku sastavnicu koja se koristi kao osnova planiranje proizvodnje ili angažovanje podizvođača. Alate je moguće proveriti i testirati pre izrade, što značajno ubrzava razvoj konceptualnih rešenja i eliminiše greške u proizvodnji i montaži. Kvalitetna montažna dokumentacija ubrzava proces izrade i sklapanja i skraćuje vreme isporuke. Kompanija Inmold je redovan korisnik tehnologijia 3D skeniranja i 3D štammpe kompanije Solfins

Odoo image and text block

Konstantna edukacija

Inmold Plast je 2011. godine započeo program osposobljavanja dece srednjoškolskog uzrasta, za potrebe svog proizvodnog procesa, prvenstveno zbog nedostatka odgovarajućeg kadra u alatnici. Ovaj projekat, koji se sprovodi zajedno sa lokalnom Tehničkom školom, trenutno obuhvata dva smera – tehničar za kompjutersko upravljanje i tehničar mehatronike. Godišnje, obuku pohađa oko 50 učenika, od kojih 10 najboljih polaznika postaju stipendisti Inmold Plast-a. Tokom nastave se koristi SolidWorks softver.


Odoo image and text block

3DEXPERIENCE implementacija

Inmold Plast je 2018. godine započeo implementaciju 3DEXPERIENCE platforme u domenu organizacije rada sektora ambalaže. Procesi koji su pokriveni 3DEXPERIENCE platformom su upravljanje projektima, timski rad i upravljanje dokumentacijom, menadžment izmenama i problemima (issue management).

Pored organizacionih promena, implementirana je i najnovija CATIA na 3DEXPERIENCE platformi koja u odnosu na verziju 5 donosi brojna unapređenja u domenu konstrukcije alata i integraciju sa ERP sistemom.

Više o primenjenim CATIA aplikacijama >

Primer alata u Catia V5

Odoo CMS - a big picture

Efekti primenjenih rešenja

Dosadašnja primena inovativnih tehnologija iz ponude kompanije Solfins (SolidWorks 3D CAD, Catia V5 3D CAD) i kontinuirana edukacija kadrova kompanije Inmold rezultovala je rastom kompanije i otvaranjem novih tržišta i poslovnih prilika.


Kompanija Solfins se zahvaljuje na ukazanom poverenju u ostvarenju ciljeva kompanije Inmold da svojim klijentima ponudi najbolju moguću uslugu i da se na taj način izdvoji od konkurencije. 


Pogledajte galeriju slika:

 

Odoo CMS - a big picture

IML Robot

Odoo CMS - a big picture

IML ROBOT

Saradnja inženjeringa Solfinsa i Inmolda

U želji da razvije efikasnije i pouzdanije mašine i robote za sopstvenu proizvodnju, Inmold je uposlio i iskustvo i kapacitete Solfins inženjeringa na veoma zanimljivom projektu optimizacije IML robota.

Za saradnju dva inženjerska tima, gde je jedan u Požegi a drugi u Beogradu, korišćena je 3DEXPERIENCE platforma sa simultanim pristupom za sve članove zajedničkog tima koji su bili direktno uključeni u ovaj projekat.

IML robot projekat >

Kontaktirajte Solfins i optimizujte vaše procese konstrukcije i proizvodnje