3D štampa i 3D skeniranje - resursi za učenje

Upoznaj aditivne tehnologije i reverzni inženjering kroz Solfins blog sa besplatnim resursima za učenje, savetima i trikovima za brži i efikasniji rad u primeni novih tehnologija..

Vodiči, tutorijali i primeri iz prakse

Pripremili smo dosta besplatnih sadržaja na sajtu za sve koji samostalno žele da uđu u svet 3D štampe i skeniranja, ili da unaprede svoje znanje i upoznaju tehnologije sa kojima još nisu imali prilike da rade..

Upoznaj tehnologije i primenu

Svakom komadu odgovara savršeno jedna tehnologija 3D štampe. Uči kako da odrediš materijale, tehnologije štampe, pravilnu primenu čitajući Solfins blog!

Solfins obuka

Iskoristi Solfins iskustvo u svakodnevnoj primeni 3D štampe i 3D skeniranja u domaćoj industriji!

Solfins obukA za 3D štampu >

Solfins obuka za 3D skeniranje >

Odoo image and text block

Vodič za početnike u 3D štampi

Koja je realna uloga aditivnih tehnologija u industriji danas, a koja će možda biti u budućnosti? Koje su tehnologije najčešće u praksi i koliko je rasprostranjena njihova upotreba? Kako izračunati povraćaj investicije u 3D štampu?

Vodič za početnike u 3D štampi >

Odoo image and text block

Softveri za 3D štampu

Nema 3D štampe bez digitalnog 3D modela, i prvi korak trebalo bi da bude savladavanje tehnika modelovanja i prilagođavanja fajlova za 3D štampu..

Softveri za 3D štampu >

Odoo image and text block

Materijali u 3D štampi

Postoji preko 1.000 dostupnih materijala za proizvodnju tehnologijom 3D štampe, i zato je važno razumeti njihovu kvalifikaciju, tehnologije na kojima su dostupni, okvirni rang investicija, itd.

Materijali u 3D štampi >

Odoo image and text block

Desktop 3D štampači

Najčešće korišćeni uređaji u 3D štampi su oni manjih dimenzija (i manje cene), i obično su to prve mašine sa kojima upoznajemo 3D štampu..

Desktop 3D štampa >

Odoo image and text block

Ispitaj krajnje granice FDM 3D štampe

Markforged 3D štampa kompozita i metala FDM tehnologijom prevazilazi sve što je prethodno viđeno u ovoj oblasti, ali da bi se dobio taj kvalitet komada i završinih površina potrebno je bilo primeniti nekoliko važnih inovacija..

Markforged 3D štampa >

Odoo image and text block

Reverzni inženjering

3D skeniranje je samo brže merenje nakon koga kreće ključni proces - reverzni inženjering. O čemu se tačno radi, šta proces podrazumeva, koje softvere i zašto koristimo..

Reverzni inženjering >

Odoo image and text block

Pratite Solfins na društvenim mrežama!

 Facebook >

 Instagram >

 LinkedIn >

 LinkedIn 3D štampa >

 YouTube >

 Twitter >


Upoznaj 3D štampu i skeniranje iz prve ruke kroz Solfins blog!